Kezdőlap
EUR: 356.8100; USD: 293.0700; CHF: 331.1900
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Szoboravatás és érseki könyvbemutató Kiskunfélegyházán

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__99
Nagyszabású ünnepség keretében emlékeztek meg államalapítónkról ma délelőtt Kiskunfélegyházán. Az ünnepi megemlékezés reggel kilenc órakor kezdődött Szent István király szobrának felavatásával. A bronzszobor Hunyadi László, marosvásárhelyi szobrász kézmunkáját dicséri. Az ember nagyságú emlékművet dr. Bábel Balázs érsek úr szentelte fel, aki ezt követően Szász András: Erdély és Partium című könyvének második kötetét ajánlotta a több száz fős tömeg figyelmébe. Beszédében hangsúlyozta, hogy a kiadvány milyen nagy segítséget nyújt abban, hogy megismerjük a történelmi Magyarország értékeit. A könyv rengeteg képpel illusztrálva, élethűen mutatja meg a még mindig gyönyörű táj látványosságait.
Ezt követően a Szent István templom előtt ünnepi szentmisét mondott az érsek úr. A szertartás keretében felszentelték a nagytemplom felújított homlokzatát. A kiskunfélegyháziak hagyománytiszteletét, és lokálpatriotizmusát jól jellemzi, hogy a megemlékezésen és a szentmisén több mint ezer ember vett részt.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés