Kezdőlap
EUR: 363.5500; USD: 300.4000; CHF: 328.2000
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Találkoztak a toronyépítők

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__659
Néhány hét múlva már látható lesz annak a harangtoronynak a fából készülő váza, amelyet a kunbaracsi templom mellé építenek - hangzott el a toronyépítők hétfői megbeszélésén.
A Porta Egyesület irodájában tartották munkaértekezletüket a kunbaracsi toronyépítők. A hétfői megbeszélésen Tóth Ferenc, a település polgámestere, Kiss Vilmos, plébános, Borbély Lajos, tervező és Molnár Ferenc, a Molnár Fatelep tulajdonosa vett részt. Mint elhangzott: megkezdődnek a munkálatok, s így néhány héten belül már a nagyközönség számára is követhetővé válik a torony épülésének folyamata. Mint emlékezetes: a templomhoz épülő harangtorony alapkövét még júniusban, Úrnapján rakták le ünnepélyes keretek között. Az impozáns faépítmény - amelyhez új harangot is öntenek - Borbély Lajos tervei alapján készül. A Porta Egyesület aktív részvétele mellett folyó munkálatok költsége - az előzetes kalkulációk szerint - meghaladja a tízmillió forintot. A tervek szerint az építményt Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke szentelheti fel.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés