Kezdőlap
EUR: 360.6300; USD: 298.9800; CHF: 335.3700
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Tavaszköszöntő, tisztítótűzzel

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__232
Felemelő hangulatú közösségi megmozdulást rendezett kedden este a kecskeméti Porta Egyesület a műkerti művésztelep melletti területen. Túl az emberekben nem minden esetben kellemes szájízt hagyó országgyűlési választások, a helyenként eldurvuló csatározások után ezen a késő délutáni, kellemesen napos órában már csak a jelennel és a jövővel foglalkoztak a résztvevők, közük több politikai és civil szervezet képviselői, közéleti személyiségek és hírös városi polgárok.
Az érkezőket Szabó Sándor fogadta tárogatójának szép hangjaival, majd Farkas P. József, a Porta Egyesület alapítója köszöntötte a megjelenteket. - A legszebbnek mondott hónap második hetén, tavaszköszöntő ünnep keretében űzzük ki Kecskemétről a rossz szellemeket, elégetve a politika kisze-bábúját, a választási újságokkal, a röplapokkal, a plakátokkal együtt – mondta Farkas P. József. A lángok fellobbanása után a Hegedűs Együttes és a Hírös Néptáncegyüttes tagjainak közreműködésével az ünneplők közös körtáncot jártak a tűz körül. A rendezvény keretében dr. Fekete László, a városrész önkormányzati képviselője számolt be arról, hogy hamarosan megkezdődhet a műkerti kápolna építése, amely a remények szerint jövő év őszére akár már be is fejeződhet.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés