Kezdőlap
EUR: 364.1000; USD: 311.0900; CHF: 338.1400
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Templomkerti találkozás

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__225
Feleségével és kislányával - a két Boglárkával - látogatott el kedden délelőtt a Barátok templomába, és találkozott Bárkányi Ernő atyával dr. Zombor Gábor, a kecskeméti megyei kórház főigazgatója. A látogatás aktualitását az adta, hogy a napokban pontosító korrekciót végeztek a templom udvarán lévő napórán. Az időmérő nemcsak városunk különlegessége, de bátran mondhatjuk, hogy a világon is alig-alig előforduló ritkaság, melynek specialitása, hogy egy szobor - jelen esetben Assisi Szent Ferenc szobra - és egy víztároló medence horizontális és vertikális struktúrájából alakították ki.
Mint minden napórának, ennek is megvan az a tulajdonsága, hogy időnként pontosítani kell. Ezt a munkát végezte el a közelmúltban Marton Géza mester, aki Kecskemét mellett Kecelen is letette már a névjegyét, és aki a Porta Egyesület felkérésére a közeljövőben a hírös városi arborétumban készít újabb napórát. Természetesen kíváncsi volt az elvégzett korrekcióra dr. Zombor Gábor is, aki nemcsak kezdeményezője, hanem támogatója is volt a napóra elkészítésének. Bárkányi Ernő atya készséggel adott tájékoztatást vendégeinek a munkáról, majd beszámolt a templomban zajló egyéb beruházásokról, elsősorban az altemplom rekonstrukciójáról, és az ott kialakítandó hősi kápolnáról. A baráti beszélgetés során szóba kerültek az egyházközség jövőbeni céljai, a nagyszerű közösség – melynek dr. Zombor Gábor az egyik alapítója – további lelki együttműködésének lehetőségei is.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés