Kezdőlap
EUR: 360.1700; USD: 294.7100; CHF: 325.2200
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Toronyóra lánccal

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__1319
Toronyórát kap a hetényegyházi Jézus Szentséges Szívének szentelt Római katolikus templom. Az 1930-ban , neo gótikus és román stílusban épült templom híveinek ezzel egy régi álma valósul meg. A Porta Egyesület nagylelkű szponzorok segítségével gyűjtötte össze azt az összeget mely az időmérő szerkezet megvalósításhoz szükséges. Az impozáns és pontos munkát igénylő munkára a nagy múlttal rendelkező Hanga kft kapta a megbízást. Referenciáik között szerepel a kecskeméti nagytemplom a barátok temploma, a református templom toronyórája, valamint a Katona József gimnázium homlokzatát díszítő,óraszerkezet csak hogy egy párat említsek közülük.
Mint ahogy Hanga Zsolt órásmester a cég tulajdonosa elmondta számunkra, egy rendkívül pontos sajátkészítésű, Quarc vezérlésű mechanikus óraszerkezet fogja mutatni az idő múlását, mely a frankfurti atomóra jeleihez pontosítja önmagát. A méreteiben sem mindennapi óra számlapjai közel másfél méter átmérőjű lesz, és előre láthatólag augusztus végével lesz látható a templom tornyában.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés