Kezdőlap
EUR: 361.0100; USD: 297.7200; CHF: 329.2300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Toronyóra lánccal

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__1333
Toronyórát kap a hetényegyházi Jézus Szentséges Szívének szentelt Római katolikus templom. Az 1930-ban , neo gótikus és román stílusban épült templom híveinek ezzel egy régi álma valósul meg. A Porta Egyesület nagylelkű szponzorok segítségével gyűjtötte össze azt az összeget mely az időmérő szerkezet megvalósításhoz szükséges.
Az impozáns és pontos munkát igénylő munkára a nagy múlttal rendelkező Hanga kft kapta a megbízást. Referenciáik között szerepel a kecskeméti nagytemplom a barátok temploma, a református templom toronyórája, valamint a Katona József gimnázium homlokzatát díszítő,óraszerkezet csak hogy egy párat említsek közülük. Mint ahogy Hanga Zsolt órásmester a cég tulajdonosa elmondta számunkra, egy rendkívül pontos sajátkészítésű, Quarc vezérlésű mechanikus óraszerkezet fogja mutatni az idő múlását, mely a frankfurti atomóra jeleihez pontosítja önmagát. A méreteiben sem mindennapi óra számlapjai közel másfél méter átmérőjű lesz, és augusztus 20-án 9 órakor az ünnepi szentmisén szentelik fel.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés