Kezdőlap
EUR: 363.8500; USD: 303.0300; CHF: 329.9200
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Tüntetés a Honvéd kórházért

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__419
Vasárnap délután hatalmas tömeg gyűlt össze a kecskeméti Honvéd Kórház melletti parkolóban, ahol a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület szervezett tiltakozó demonstrációt az egészségügyi intézmény esetleges bezárása ellen. Lévai Jánosné, a civil szervezet elnökségi tagja kihangsúlyozta: megtisztelő számukra, hogy ilyen sokan jöttek el a megmozdulásra, és hogy azon részt vett, illetve kiállt a kórház mellett négy országgyűlési képviselő, dr. Zombor Gábor polgármester, Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke, valamint dr. Horváth Zsolt és Nyitray András is.
- Úgy gondolom, hogy nem mehetünk el csendben egy ilyen probléma mellett, hiszen a repülőkórház sok évtizedes tradíciókkal rendelkező, igen komoly orvosi munkát folytató intézmény - mondta Lévai Jánosné. - Egy ilyen szakembergárdát nem lehet csak úgy szélnek ereszteni. A másik probléma az, hogy a megyei kórházban szintén ágyszám csökkentést tervez a jelenlegi kormányzat, és nagyon sok édesanyának, fiatalasszonynak okozhat megélhetési gondot, ha az utcára kerül. A helyszínen százak által aláírt tiltakozó szalagot, amely egy igazi fásli, eljuttatjuk Molnár Lajos egészségügyi miniszternek. A demonstrálók soraiból néhány nyomdafestéket nem tűrő bekiabálás is felhangzott, dr. Zombor Gábor azonban arra kérte a jelenlevőket, hogy a konszenzus lehetőségének fenntartása érdekében a józanul gondolkodók egyelőre határolódjanak el a szélsőséges megnyilvánulásoktól. A Honvéd Kórház megmentéséért legközelebb február 14-én 16 órától, a Betegek Világnapjához kapcsolódóan tartanak demonstrációt, a Porta Egyesület szervezésében.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés