Kezdőlap
EUR: 367.7500; USD: 315.0400; CHF: 343.8900
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Újra összeült a Zöld Szív munkacsoport

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__13
A Porta Egyesület Zöld Szív munkacsoportjának alapító tagjai azzal a céllal fogtak össze, hogy közösen lépjenek fel a város tüdejéül szolgáló zöldterületek: az Arborétum, illetve a Szabadidőközpont, „Milliomodik hektár” emlékerdő, a Strand és a Sportpálya által közbezárt mintegy 600 hektárnyi terület védelme érdekében.
#img157# A minden kecskeméti várospolgár számára fontos ügyet képviselő csoport a napokban tartott egyeztető megbeszélést, amelyre meghívást kapott a város vezetése, a Főépítész Iroda képviselői, illetve a sajtó képviselői. A munkaértekezleten szó esett Kecskemét területrendezési tervével kapcsolatos kérdésekről, a város lakóit terhelő kedvezőtlen humánökológiai hatásokról, az ezeket súlyosbító beruházásokról, a Zöld-ékként ismert területet veszélyeztető tényezőkről is. A résztvevők számára a megbeszélés végén kikristályosodott, hogy a múltból számos vitás ügy maradt Kecskemétre, a problémákat pedig sok esetben a dialógus hiánya is súlyosbítja. A Zöld Szív munkacsoport vállalkozott arra, hogy szervezett fórumokon lehetőséget ad az érintettek találkozására, hatékony együttgondolkodására és együttmunkálkodására. A Zöld Szív mozgalom alapítói: Szekeres István - Bácsvíz RT, dr. Gőbölös Antal - Állami Erdészeti Szolgálat, Farkas P. József – a Porta Egyesület és Kecskeméti Lapok Baráti Köre, Bukovinszky Zsolt – a Kecskeméti Televízió, Varga Mónika - a Porta televíziós műsor szerkesztője, Tóth Tímea - újságíró, szerkesztő.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés