Kezdőlap
EUR: 366.4200; USD: 307.1900; CHF: 330.5600
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

VENDÉGEK ÉRKEZNEK II. JÁNOS PÁL PÁPA SZÜLŐVÁROSÁBÓL

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__654
Partnervárosi kapcsolat létesül a lengyelországi Wadowice és Kecskemét között 2007. szeptember 15-én, szombaton, amikor delegáció élén Kecskemétre látogat a dél-lengyel kisváros polgármester asszonya, Ewa Filipiak. Az együttműködési megállapodás létrejöttében kulcsszerepet játszottak a tavaly megnyílt Wojtyla Barátság Központ képviselői, akik már korábban felvették a kapcsolatot II. János Pál pápa szülővárosával. A partnervárosi viszony kialakítása alkalmából a Porta Egyesület lengyelül beszélő aktivisták jelentkezését várja egy civil konzultációra.
A program keretében a vendégek megismerhetik Kecskemét nevezetességeit, találkoznak Kecskemét Megyei Jogú Város és a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye vezetőivel. Külön programot tervez számukra a Porta Egyesület, a Szent Miklós Templomigazgatóság valamint a Karol Wojtyla Barátságközpont. Aláírják a partneri szerződést és több egyéb megállapodást is parafálnak. A rendezvényen képviselteti magát a Lengyel Köztársaság Nagykövetsége is.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés