Kezdőlap
EUR: 361.0100; USD: 297.7200; CHF: 329.2300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

VÖRÖSKERESZT - PORTA KÖZÖS AKCIÓ: ünnepi véradás a főtéren

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__1340
Kevés dolog működik töretlenül ami önkéntes, ezek egyike a véradás. Megyénk ráadásul élen jár e dologban, hiszen például a donortoborzó tervekben szereplő számot nemcsak eléri, hanem rendre túl is szárnyalja a helyi Vöröskereszt, pontosabban az aktivisták. Az államalapítás ünnepén ismét bizonyíthatunk: a véradóbusz egész nap várja azokat, akik pihenőnapjukból és vérükből szeretnének áldozni a közjóért. Az immáron harmadik éve hagyományosan működő véradást a Vöröskereszt szervezi, a Porta Egyesület pedig teljes mellszélességgel áll az ügy mellett: megvendégeli az állomáson dolgozókat, külön ajándékokat oszt és tagjai közül jó néhányan véradással kezdik napjukat.
A vöröskeresztes logó azonnal útbaigazítja majd a félszegeket is: a főtéren a pelikános szökőkútnál (vagy ha így jobb: a McDonalds előtti útszakaszon) parkol majd a busz, amely négy ágyas véradó állomásként szolgál majd augusztus 20-án tíz órától délután ötig. Ugyan nyáron kevesebb a jelentkező, hisz sokan nyaralnak, de még talán így is össze fog gyűlni az ötvenes létszám. A Porta Egyesület máris lefoglalt néhány helyet, így kívánják bizonyítani: nemcsak hírt adnak, de részt is vesznek a véradó napon. Ha valaki követni szeretné a példájukat, számítson arra, hogy jó félórát kell az ügyre szánnia, hiszen egy teszt kitöltése, orvosi vizsgálat és előzetes vérelemzés előzi meg a véradás aktusát. A jó szándékot étkezési jeggyel honorálják, a Porta Egyesület pedig mozibelépővel, különféle ajándékokkal egészíti ezt ki.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés