Kezdőlap
EUR: 358.3000; USD: 295.4100; CHF: 332.1800
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Wojtyla csapata vendégségben: Családi Lelkinap

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__374
November 11-én rendezték meg a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye őszi családi lelki napját Kiskunhalason, az Alsóvárosi Egyházközségben. Az egyházmegye szinte minden részéről érkeztek családok, többségében fiatal családok, hogy töltekezzenek, és megoszthassák gondolataikat egymással. ( A hivek népes csapatában jelen voltak a Wojtyla Barátságközpont fiatal családsegítői is.)
Délelőtt ˝ 10-kor érseki szentmise volt az alsóvárosi templomban, amelyet Bábel Balázs érsek mutatott be. (Az oltárnál szolgált Barótai Imre atya, kanonok, hittan-referens, a kecskeméti Szent Erzsébet templom igazgatója is.) A főpásztor a családokhoz szólva kiemelte a nap szentjének Tours-i Szent Mártonnak gondoskodó szeretet példáját, és áldását adta az egyházmegye családjaira. A szentmise után a Szent József Katolikus Általános Iskolában folytatódtak a programok. A gyerekeket korcsoportok szerint külön foglalkozásokra vitték ovónők, tanítók, pedagógusok, míg ez idő alatt a felnőttek a tornateremben Lábady Tamás alkotmányjogász professzor előadását hallgathatták meg Keresztény családok helyzete, avagy hová tart a család Európában címmel. Az előadás után kiscsoportos beszélgetések következtek, amelynek keretében a családok röviden beszámolhattak életükről, és megoszthatták egymással az előadáshoz fűzött reflexióikat is. Délután további családi- és gyermekprogramok színesítették a napot: bábszínház, zenés előadás, játék. Szülők és gyerekek közösen tehettek tanúságot szeretetükről. A nap családi záróima összeállítással zárult, amelyet Binszki József sükösdi plébános, egyházmegyei családreferens tartott. (MK./Porta)
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés