Kezdőlap
EUR: 359.2300; USD: 295.3500; CHF: 325.7100
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A pap és a digitális világ

| Feltöltve: | Forrás: http://www.h2onews.org | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__6/i__6409
A pap áll XVI. Benedeknek a következő Tömegtájékoztatási Világnapra írt üzenete középpontjában. A Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsa közzétette a 44. Tömegtájékoztatási világnak témáját, amelyre 2010-ben kerül majd sor. A pápa így határozta ezt meg: „A pap és a lelkipásztorkodás a digitális világban: az új médiumok az Ige szolgálatában.” A Tömegtájékoztatás Világnapjára írt pápai üzenet meghívást intéz az egész világhoz, kiváltképp a papokhoz a Papok Éve során, valamint a jövőre megrendezésre kerülő XII. Rendes Általános Püspöki Szinódushoz, hogy úgy tekintsenek az új médiumokra, mint az Ige szolgálatának sajátos eszközeire, és intézzenek egy bátorító szót mindazon hálózatokhoz, amelyek ebben az új digitális kultúrában megszületnek.
Ha bölcsen használják fel ezeket az új médiumokat, a technológia, a kultúra és a kommunikáció szakembereinek támogatásával, akkor segíthetnek a papoknak és a lelkipásztorkodás minden szolgálattevőjének, hogy hatékony eszközzel bírjanak a valódi és elmélyült evangelizáció és közösségépítés terén. Az új médium az evangelizáció új formáivá lesznek, hogy Krisztus elérjen mindenkihez – fogalmaz a pápa.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés