Kezdőlap
EUR: 361.2000; USD: 302.9700; CHF: 334.1100
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A Szentcsalád Plébánia heti programajánlata

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__6/i__4503
Nagyböjt péntekjein a keresztúti imádság du. 5 órakor kezdődik. Világimanap lesz nőknek pénteken 16.30-tól a Református Gyülekezeti Teremben (Csányi út). Március 15-én, jövő vasárnap a 9 órai szentmisét a magyar nemzetért ajánljuk fel.
Március 18-án, szerdán 17 órakor Bábel Balázs érsek „Ti vagytok a föld sói” címmel előadást tart a KÉSZ szervezésében a Piarista Gimnázium Dísztermében. A Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola óvodája nyílt napot tart az érdeklődő szülők számára március 19-én, csütörtökön 9 órai kezdettel. Óvodai beiratkozás időpontja: március 23-25. között, 8-tól 16 óráig. „Fabula Rasa - drámaoratórium János passiójához” címmel passiójáték lesz a Szentcsalád Plébánián március 22-én, vasárnap 16.45 órai kezdettel. A belépés díjtalan, adományokat köszönettel fogadunk. Utána 18.00 órától szentmise. Nagyböjti lelkigyakorlatot a Nagytemplomban Bábel Balázs érsek atya tartja. A lelkigyakorlat március 27-én, pénteken és 28-án, szombaton este 5 órakor kezdődik, 29-én, vasárnap pedig este 6 órakor fejeződik be. A Nagyböjt bűnbánati fegyelme a következő: Pénteki napokon első helyen a hústilalmat kell betartani a 14. életévtől kezdődően életünk végéig. Szigorú böjti nap van hústilalommal hamvazószerdán és nagypénteken. Ezen a két napon csak háromszor lehet étkezni, és a főétkezésnél lehet jóllakni azoknak, akik már elmúltak 18 évesek, de még nincsenek 60 évesek. Az elmúlt időben több környékbeli plébániára betörtek a misék alatt. Ezért a hétköznap reggeli és a vasárnap esti szentmiséken a harangszó után csak a kápolna oldalajtaján lehet bejönni, a többi ajtót bezárjuk. Köszönjük a megértést.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés