Kezdőlap
EUR: 361.0100; USD: 297.7200; CHF: 329.2300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A SZÓ ÜNNEPE - a Vasárnapi Újságban

Dr. Bábel Balázs vallott a jubíleumi versválogatásról

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__6/i__6402
Ma reggel néhány perccel hét óra előtt a Kossuth Rádió vasárnap reggeli riportműsorában, a Vasárnapi Újságban kérdezték dr. Bábel Balázs, Kalocsa-kecskeméti érseket, metropolitát a föpappá szentelése 10 évfordulójára megjelent versválogatásról, amelyet kiadónk bocsátott útjára, a SZÓ ÜNNEPE címmel.
Az elemző beszélgetés a válogatás szempontjait kutatta. Érdekes volt, hogy a hallgatóság megtudhatta, hogy a halk szavú, pannon költőnek, Csorba Győzőnek, valamikor az ötvenes években már volt egy munkája azonos címmel. A neves főpap az interjúban igen érdekesen szólt az idézett költők különös vallásosságáról. Mint egykori piarista diák Bábel Balázs személyesen ismerte Sík Sándort, a kegyesrendi papköltőt. Azt a jeles esztétát, tanárt, cserkészvezetőt, aki keresztapja volt Radnóti Miklósnak, a mártír poétának. Illyés Gyuláról, Csanád Béláról, Szabó Ferencről és sok más neves mesterről is szó esett a vasárnap reggeli műsorban. (A hangfölvételt szerdától a RADIO CHARITAS is közli majd.)
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés