Kezdőlap
EUR: 361.0100; USD: 297.7200; CHF: 329.2300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A Történelmi Vitézi Rend látogatása a Wojtyla Házban

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__6/i__6616
Dr. Juharosné Vitéz Molnár Piroska Bács-Kiskun megye Székkapitánya vezetésével a napokban delegáció járt az Egressy utcai Wojtyla házban. Segítő szándékkal érkeztek, ugyanis a közösség őszi állománygyűlésén elhatározták, gyűjtést szerveznek a szegény sorsú emberek megsegítésére. A Karol Wojtyláról elnevezett intézményt választották partnerül.
A találkozó aktualitását az indokolja, hogy közeledik Szent Erzsébet nap, és a hagyományos Erzsébet-napi kenyér költségeihez kívántak hozzájárulni az összegyűjtött 20.000 Ft-tal. Amint a kísérőként átadott díszes adományozó oklevélből kiderült, a Bács-Kiskun megyei tagságuk jelentős hányada fiatalokból más része idősekből, nyugdíjasokból verbuválódott. Szerény jövedelemmel rendelkeznek, de a mozgalom nemes szabályai erkölcse szinte kötelezi őket, hogy a rászorulókra is gondoljanak. Ezért adományokat jó szívvel, szeretettel adták, mint azt megtudtuk a vendégektől. A Wojtyla ház vezetősége úgy döntött, hogy a 20.000 Ft-ból a nagycsaládosok megajándékozását fogják segíteni. Vagyis a Wojtyla gyerekek kapják. Egy szerényebb körülmények között élő nagycsaládnál sokat jelent a legszerényebb adomány is.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés