Kezdőlap
EUR: 367.7500; USD: 315.0400; CHF: 343.8900
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Az Irgalmasság szentév himnuszának magyar fordítása

| Feltöltve: | Forrás: http://hu.radiovaticana.va/ | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__6/i__23200
2015. március 13-án, megválasztásának második évfordulóján a Szent Péter bazilikában tartott pénteki nagyböjti bűnbánati szertartáson mondott homíliájában hirdette meg Ferenc pápa az Irgalmasság rendkívüli szentévét, amely december 8-án kezdődött a Szent Péter bazilika Szent Kapujának megnyitásával és 2016. november 20-án, Krisztus Király ünnepén zárul.

A himnusz

Az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa augusztus 5-én tette közzé az Irgalmasság szentévének hivatalos himnuszát, melynek zeneszerzője Paul Inwood, a szövegét pedig P. Eugenio Costa jezsuita írta. A szerzők minden jogot a pápai tanácsnak adtak át azzal a céllal, hogy elősegítsék az ének terjesztését az egész egyházban. A zenei felvételt a Vatikáni Rádióban készítették Massimo Palombella, szalézi prelátus karmester vezetésével és a Pápai Kórus (Cappella Musicale Pontificia) közreműködésével.

A magyar fordítás és a videó feliratozott változata a Vatikáni Rádió magyar szerkesztőségében készült el. A magyar feliratos videó a cikkben, valamint ide kattintva érhető el.

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés