Kezdőlap
EUR: 359.3000; USD: 295.9900; CHF: 333.5500
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Bábel Balázs az ökumenikus imahét kiskunhalasi záró rendezvényén

4 egyház hívei hallgatták a tanítást

| Feltöltve: | Forrás: baon | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__6/i__4176
A boldogságról és az erőszakmentes világról beszélt a katolikus, református, evangélikus és baptista hívek előtt Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskemét főegyházmegye érseke Kiskunhalason, az ökumenikus imahét záró rendezvényén.
A vasárnap délelőtti szentmisén Bábel Balázs Szent Pál életútjáról beszélt az alsóvárosi Szent Péter és Pál Apostolok Főplébánia-templomban, majd este a református imaházban tartott prédikációt. Beszédének fő eleme a boldogság keresése volt, amely megfogalmazása szerint egy életforma következménye. A boldogság Isten személyéhez köthető, amelyben a keresztény ember megtalálja élete értelmét és jövőjét. „Az igazi boldogság mindig magába hordozza, hogy az ember többé, jobbá akarja tenni környezete életét. Akkor vagyunk igazán boldogok, ha másokat teszünk boldoggá, meghallgatjuk azokat, akik még nálunk is nagyobb lelki krízisben vannak, s közben megfeledkezünk saját gondjainkról.” – fogalmazott a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ökomenikus Bizottságának elnöke.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés