Kezdőlap
EUR: 366.4200; USD: 307.1900; CHF: 330.5600
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Csoportos rablás a Sugovica parton – vádemelés Baján

| Feltöltve: | Forrás: keol.hu | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__6/i__24941
A Bajai Járási Ügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt két bajai és egy szeremlei férfi ellen, akik 2016. június 10-én este Baján összeismerkedtek egy helybéli férfivel, majd 85.000 forintot zsákmányolva tőle kirabolták.

A 20 éves és 22 éves bajai, valamint a 21 éves szeremlei férfiak aznap egy közös barátjuk bajai lakásában szórakoztak, majd a késő esti órákban elindultak a Halászpartra. Itt összeismerkedtek össze egy enyhén bódult bajai férfivel, aki szintén szórakozni indult és ehhez társakat keresett.

A sértett elmesélte a vádlottaknak, hogy van nála 85.000 forint készpénz. A három vádlott erre elhatározta, hogy erőszakkal elveszik a sértett pénzét és értékeit. Ennek érdekében a bizalmába férkőztek, majd együtt a bajai Sugovica parton lévő sétány felé haladtak.

A Sugovica holtággal párhuzamos töltés közelében egy elhagyatott butiksorhoz értek, ahol a 20 éves vádlott ököllel nagy erővel állon ütötte a sértettet, aki ettől a földre esett. Ezután a 20 és 21 éves vádlottak a földhöz szorítva lefogták a bántalmazott férfit, míg harmadik bűntársuk elvette a sértett pénztárcáját, benne a 85.000 forint készpénzzel, valamint egy doboz cigarettát.

A vádlottak ezután a zsákmányukkal elszaladtak a helyszínről. A pénzt egymás között elosztották, a tárcát pedig a Dunába dobták. A sértett a testén és a fején 8 napon túl gyógyuló sérüléseket - így állkapocstörést - szenvedett. A támadókat a rendőrök néhány nappal a rablás után elfogták és őrizetbe vették.

A vádlottak előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást, őket a járási ügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntettével vádolja. A sértettet megütő vádlottnak ezen kívül súlyos testi sértés bűntette miatt is felelnie kell. Az ügyész végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta velük szemben. Bűnösségük kérdésében a Bajai Járásbíróság fog majd dönteni.

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés