Kezdőlap
EUR: 367.7500; USD: 315.0400; CHF: 343.8900
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Ferences Akadémia: Szent Ferenc a XIII-XIV. században.

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__6/i__4313
A Ferences Akadémia rendezvény sorozat idei év első előadását rendezi meg a Porta Egyesület 2009. február 13-án 17.30 órai kezdettel a Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet dísztermében. (Kéttemplom köz 1/3) A Szegénység Úrnő Jegyese- Szent Ferenc a XIII-XIV. században címmel, tart előadást Sághy Marianne az ELTE Középkori és Kora Egyetemes Töténeti Tanszék egyetemi docense.
Az előadás témájának az aktualitását az adja, hogy ebben az évben szép jubileumot ünnepelhet mindenki, aki bármilyen formában a ferences közösséghez kötődik, hiszen 800 éve annak, hogy III. Honorius pápa Rómában elismerte és jóváhagyta az Assisi Ferenc által megalapított szerzetesrendet és annak közösségi életszabályzatát, a Regulát. Tehát a Ferences Rend hivatalosan 800 éves. Ebből az ünnepi alkalomból egyesületünk is számos ferences rendi közösséggel , templommal, együtt egész évre kiterjedő program sorozatot indít, melyben többek között megtalálható kiállítás megnyitók, könyv bemutatók, előadások, kirándulások. A közös ünneplés jegyében szeretettel hívunk és várunk mindenkit a Ferences Akadémia első előadására!
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés