Kezdőlap
EUR: 328.8200; USD: 294.1100; CHF: 299.3500
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Házasság hete a Pünkösdi Gyülekezetben - Valódi értékekről mindenkinek!

| Feltöltve: | Forrás: Forrás: keol.hu | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__6/i__22355
A Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezetben a házasság hetéhez kapcsolódóan „Önértékelés és megelégedettség a házasságban" címmel hallgathattak előadást az érdeklődők szerdán este. A Gyülekezet - Kecskemét Városi Támogatási Program pályázata által is támogatott - „Valódi értékekről Mindenkinek" című rendezvénysorozatában ez volt a 4. alkalom.

A szerdai előadó, Hámori Attila lelkipásztor a házasságokban lévő mindennapi problémák válságok gyökerének az engedelmesség és az egység hiányát nevezte meg. Az engedelmesség és egység mintájául Abby és Brittany Hensel, a két fejjel és egy testtel született ikerpár példáját hozta fel. Rámutatott, hogy a házasságban is úgy kellene a férjnek és a feleségnek együttműködnie, ahogyan az  ikerlányok megtanultak tökéletes összhangban élni egymással. Az ikerpár két tagja között, eltérő személyiségük ellenére is teljes a harmónia.  Mindent elkövetnek azért, hogy kitűzött céljaikat elérjék és csak olyan dolgot tesznek, amely mindkettőjüknek jó.

Hámori hangsúlyozta, hogy a házasság Isten ajándéka az ember számára, amelyben mindkét ember kiteljesedhet, és teljes életet élhet.  A házasságban egy férfi és egy nő saját elhatározásából kötelezi el magát arra, hogy egymást szeresse, támogassa, segítse egy életen át.  Ahhoz, hogy a kitartás egymás mellett „jóban-rosszban", „egészségben és betegségben" is  meg  tudjon valósulni, a házasság igazi és jó alapjául Jézus Krisztus tanításának hallgatását és megtartását nevezte meg: hozzáfűzve, hogy a házasságon túl életünk valamennyi területére nézve ezt tartja a legjobb  választásnak.

(keol.hu)

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés