Kezdőlap
EUR: 361.0100; USD: 297.7200; CHF: 329.2300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Hirdessük az evangéliumot az interneten is – ajánlja a pápa

| Feltöltve: | Forrás: KURIR | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__6/i__7375
A web, a világháló ma már az evangélium hirdetésének nélkülözhetetlen eszköze. XVI. Benedek pápa a május 16-i tömegtájékoztatási világnapra szóló üzenetében, amelyet január 23-án, szombaton délelőtt mutattak be a vatikáni sajtóteremben, arra buzdítja a papokat: legyenek Jézus tanúi a világ végső határáig, legyenek jelen a digitális világban is.
Szükséges, hogy a papok lelkipásztori szempontból foglalkozzanak a tömegtájékoztatás modern eszközeivel. Egyetlen utat sem hagyhatnak figyelmen kívül azok, akik a feltámadt Krisztus nevében elkötelezték magukat, hogy egyre közelebb kerülnek testvéreikhez. Lélekkel kell megtölteni a digitális világot, az evangéliumi üzenethez való szüntelen hűséggel – írja Benedek pápa. A világháló nagy lehetőséget jelent a hívek számára, végtelen távlatokat kínál fel, hogy tanúságot tegyenek Jézusról, aki azért jött el közénk, hogy üdvözítsen bennünket. Az internet váljon minden nép számára az ima helyévé, egyfajta „pogányok udvarává”. A jeruzsálemi Templom előterébe ugyanis mindazok beléphettek, akik még nem ismerték Istent. A digitális világban is nyilvánuljon meg Isten emberek iránti szeretetteljes figyelme, amely Krisztusban valósul meg – írja üzenetében a Szentatya.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés