Kezdőlap
EUR: 361.0100; USD: 297.7200; CHF: 329.2300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Jó pásztor járt a Jópásztor Óvoda bemutatkozó, szentelési ünnepségén

Újabb intézményt vett át a katolikus közösség a várostól

| Feltöltve: | Forrás: KTV/Mátyus István/Szerk. | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__6/i__7550
Dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti érsek, metropolita pénteken délután fölszentelte és - a fél éves moratóüriumot követően - hívatralosan is egyházi fönnhatóság alá helyezte a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola Teleki utcai óvodáját. A családias hangulatú ünnepségre az intézmény pedagógusai és kis lakói kedves köszöntőkkel készültek.
- Szeptember elsején nyitotta meg kapuit a Jó pásztor óvoda - ahogyan az idejáró csöppségek is nevezik. - Jelenleg három csoportban hatvan gyermek jár a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola Teleki utcai óvoda részébe. Most valóra vált egy közös cél és álom. - kezdte mondandóját Papp Zsolt igazgató. Egy megszentelés az embernek midíg új erőt, új lehetőséget ad arra, hogy megerősödjön értékeiben és ezeket az értékeket megélve, továbbadva tudja továbbvinni a hétköznapi munkát és tudja folytatni azt a hivatást, amire életét tette a pedagógus. - mondotta. Dr. Bábel Balázs a köszönet üzenetét tolmácsolta. „Köszönöm polgármester úrnak, az önkormányzatnak, hogy átvehettük ezt az óvodát, hiszen szüksége volt a katolikus óvoda bővítésének, mert hála Istennek, a ma gyerekhiányos idejében hozzánk szép számban jelentkeztek gyermekek. Dr. Zombor Gábor, polgármester kiemelte annak jelentőségét, hogy az intézmény átadásával az egyházi nevelés szerepének hangsúlyosságát próbálják visszahozni. „Jó szívvel adjuk át ezt az intézményt a katolikus egyháznak, mert tudjuk, hogy jó gazdája lesz. Bizonyították korábban, hogy tiszta erkölcsű, hitükben és magyarságukban erős emberpalántákat nevelnek intézményeikben.” - mondta el Dr. Zombor Gábor.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés