Kezdőlap
EUR: 361.0100; USD: 297.7200; CHF: 329.2300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

JÓZANSÁG! ORBÁN VIKTOR SZERINT NEM LEHET MINDENT FÖLFORGATNI

A KECSKEMÉTI POLGÁRI DISPUTA TANULSÁGAI

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__6/i__6556
Egy esetleges kétharmados Fidesz-győzelemmel kapcsolatban józanságra intett Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, Kecskeméten a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület rendezvényén, a Katona József Színházban megrendezett konferencián. Azt mondta, nem szabad a csodával határos célkitűzéseket megfogalmazni. Reális cél – folytatta –, hogy a Fidesz egyedül, rossz kompromisszumok nélkül kormányt alakíthat és többséget érdemelhet ki a választóktól a parlamentben. Ezért a közjogi megfontolások – például a köztársasági elnök megválasztásának módja – a mostani kalkulációk szerint kívül esik a következő kormány lehetőségein. - írja a MHO.
Hozzátette: ha azonban mégsem így alakulna, személy szerint sem tervezi és támogatja a magyar közjogi rendszer teljes felforgatását. Kijelentette: ezzel szemben kisebb parlamentet kell létrehozni, az önkormányzatok testületi létszámát a felére kell csökkenteni. Orbán Viktor elmondta: nem támogatja a rendszerváltásban gyökeredző gondolatnak a megváltoztatását, hogy a politikai főhatalom a parlamenti képviselőkre leadott voksok alapján szülessen meg. Mint kifejtette, így jó képviselőket kell választani, ez adhatja az erős kormányzati és miniszterelnöki posztnak az erejét. Úgy vélte, ezt a mai viszonyok mellett létre lehet hozni. A köztársaságielnök-választás közvetlenné tételét a képviselőválasztással rivalizáló bármilyen más választás nem fogadható el számára, nem is tűzi a zászlajára. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke úgy vélte, viszont a jelenlegi alkotmány csupán átmeneti, hiszen annak 1989-ben született bevezetőjében is ez szerepel. A jobboldali kormányalakítással kapcsolatban elmondta, nem lehetünk olyanok, mint a riválisaink, akik nem véletlenül tették tönkre az országot: amikor fel kellett volna készülni a kormányzásra, hivatalokat, posztokat, pénzt osztogattak egymás között, ahelyett, hogy az országgal törődtek volna. Ebbe zsákutcába a jobboldal – amíg én vagyok a vezetője – nem sétál bele. A Fideszben nem posztokat, hanem munkát osztogatnak.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés