Kezdőlap
EUR: 360.3300; USD: 303.3600; CHF: 333.1400
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Lehull a lepel a Vatikán keleti politikájáról

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__6/i__4609
Tegnap (szerda) a Lakiteleki Népfőiskolán papoknak meghirdetett találkozót tartottak, melynek házigazdája az Országgyűlés alelnöke, és az intézmény alapítója, Lezsák Sándor volt. A találkozón jelen volt Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke, Beer Miklós és Varga Lajos, a Váci egyházmegye főpásztora, illetve segédpüspöke, Gyulai Endre és a Szeged-csanádi egyházmegye nyugalmazott főpásztora is. Az egybegyűlteknek P. Szabó Ferenc jezsuita szerzetes, teológus, író tartott előadást, többek között a Vatikán úgynevezett keleti politikájáról, amelynek a Szentszék egyik tolmácsaként,valamint a Vatikáni Rádió munkatársaként maga is tanúja lehetett a hidegháború évtizedeiben.
Szabó Ferenc előadásában szót ejtett még a Prohászka Ottokárt érő vádakról is. A szerzetes személyesen ismerte Agostino Casaroli bíborost, aki diplomataként tevékenykedett a pápa mellett, és leginkább a kommunista államok iránt tanúsított, sokak szerint kompromisszumos politikája miatt érte kritika a munkáját. A hangfájlra kattintva most Ön is meghallgathatja ezt az igazán érdekes előadást.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés