Kezdőlap
EUR: 361.0100; USD: 297.7200; CHF: 329.2300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Miért titkolja a Magyar Katolikus Püspöki Kar a Mindszethy-emlékérmet és az érmest?

Botrányos, árulkodó csend

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__6/i__6545
November 4-én az ’56-os forradalom leverésének szomorú, sötét emlékű napján a Parlamentben ünnepeltek egy főpapot. Bábel Balázs kapta meg a Mindszenti Emlékérmet. A rangos, nagy esemény 11 órakor volt. Az MTI, majd nyomában a nagy országos médiák, a Kossuth Rádió, MTV1, Duna TV sorra hozták a hírt képes illusztrációkkal. Közismert, hogy Mindszenthy bíboros úr a legnagyobb papi egyéniségek közé tartozott, erkölcsi kérdésekben nem ismert kompromisszumot. Végül kiérdemelte a mártír jelzőt. Az idei díjazott a köztiszteletben álló Bábel Balázs érsek úr, híres szónok. Egy mára már kihalófélben levő ősi műfaj áldott művelője. Úgy szól az emberi szívekhez, hogy a kétkezi munkás, a vályogvető vagy a lovaskocsis éppen úgy megérti, mint az egyetemi professzor. Különleges képesség ez és ha - mint nála - megfelelő bátorsággal is párosul, ragyogó életmű születhet.
Természetes, hogy sokan fogadták örömmel, méltánylással elismerésének hírét. Csíksomlyó, Gyulafehérvár, Arad után érhető-e ez a döntés a bíráló bizottság vagy a kuratórium részéről. Egy titok azért van az elismerés püspökkari fogadtatatása körül. Közismert, hogy Bábel Balázsé, a Magyar Katolikus Püspöki kar második stalluma. Furcsa módon a felsőpapság internetes portálja - a katolikus.hu és a kurir.hu - egy sort sem írt legalábbis mostanáig a Mindszenthy emlékéremről, a kitüntetettről, az átadásról. A kommunikációban a jel és a jel elhagyása is fontos üzenetet hordozhat. Hogy mire lehet következtetni ebből a némaságból és elhallgatásból? Nem kell hozzá nagyon rosszindulatúnak lenni, hogy feltételezzük: valakinek vagy valakiknek - ott a szerkesztőségben, esetleg a szerkesztőségek fölötti befolyásos csapatban - vagy Mindszenthy József vagy Bábel Balázs neve nem tetszik. Említésük nem volna kedvére. Ez viszont botrányos. Bántó! Elgondolkodtató.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés