Kezdőlap
EUR: 361.0100; USD: 297.7200; CHF: 329.2300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Mikor avatják boldoggá II. János Pál pápát?

Alaptalan híreket cáfolt meg a Vatikán

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__6/i__6552
A Vatikán elutasította a spekulációkat, hogy II. János Pál pápát jövő év elején avatják boldoggá. Ezek a hírek alaptalanok – mondta Tarcisio Bertone bíboros államtitkár újságírók előtt Rómában. Konkrét határozat még nem született, a vonatkozó egyházi eljárásnak néhány további lépést még teljesítenie kell.
A Szenttéavatási Ügyek Kongregációja és a Római Főegyházmegye is visszautasította a hét elején azokat a találgatásokat, hogy a lengyel pápát már áprilisban vagy májusban boldoggá avatják. Ez az időpont korainak látszik – mondta Daniel Ols domonkos szerzetes, a pápa boldoggáavatási ügyének szóvivője. A posztulatúrán azt a tájékoztatást adták, hogy a boldoggáavatás 2010-ben történik, pontosabb dátum azonban egyelőre nem ismert. II. János Pál pápa boldoggáavatásáról már számos alkalommal láttak napvilágot különböző találgatások. Sokan tartották valószínűnek, hogy az eseményre április 2-án kerülhet sor, Karol Wojtyła halálának 5. évfordulóján. Ez azonban idén nagypéntekre esik, így a boldoggáavatás akkor nem jöhet szóba. Az egyházjog ötéves időszakot ír elő a boldoggáavatásra jelölt személy halála és a boldoggáavatási per megkezdése között, a II. Vatikáni Zsinat előtt ez huszonöt év volt. XVI. Benedek pápa hivatalba lépése után nem sokkal jelentette be, hogy az eljárás megkezdődhet.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés