Kezdőlap
EUR: 361.0100; USD: 297.7200; CHF: 329.2300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

– Mire tanít bennünket Mindszenty József példája? - kérdeztük Bábel Balázs érsektől

Az Evangélium szerinti élet biztosan győzedelmeskledik

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__6/i__6549
– Mire tanít bennünket Mindszenty József példája? – Arra, hogy ha valaki hűséges Krisz­tushoz, egyházához, hazájához, az sokszor keresztutat jár, de „legyőzve” is lehet győzni. A hercegprímás mindig az evangélium szerinti életet hirdette, amelybe az értékek melletti időszerű kiállás is beletartozik. Nagysága tetten érhető abban, ahogy a második világháború után, a letartóztatásáig eltelt három évben fel tudta rázni a nemzetet, az embereket lélekben erősítette. Életútja ma is időszerű példája annak, hogy szenvedések közepette is lehet minden ember előtt egy megvalósítandó cél. Ez a remény üzenete. – Mi az, amiért ma időszerű kiállnia az egyháznak? – A kommunizmus utáni nagy vákuumot kitöltötte a szélsőséges liberalizmus, a materializmus, újabban az újpogányság. Ezekből, valamint az embert egydimenziós, fogyasztói lénnyé degradáló szemléletből kell kiemelkednünk, hogy előrelépés lehessen az országban. (KD)

A bevezető sorai a Magyar Hirlap november 5.-i számában jelentek meg. A kitüntetett főpásztor november ötödikén köszöntötte a Wojtyla Ház delegációja. Gratuláltunk és további eredményes szolgálatot kívántunk a jeles metropolitának. A delegáció vezetője Farkas P. József, főszerkesztő, az alkalmat megragadva interjút készített Bábel Balázzsa. A beszélgetés teljes szövegét elkérte a Charitas Radió. A belőle készült anyagot szárdától hallgatghatják a hívek az ismert portálon.

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés