Kezdőlap
EUR: 346.3800; USD: 292.4500; CHF: 321.9400
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Napi Evangélium: „Ne tiltsátok meg neki!”

| Feltöltve: | Forrás: http://uj.katolikus.hu/ | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__6/i__16727
Egyszer János apostol ezekkel a szavakkal fordult Jézushoz: „Mester, láttunk valakit, aki a te nevedben ördögöket űz ki, de nem tart velünk. Megtiltottuk neki, mert nem követ minket.” Jézus ezt válaszolta: „Ne tiltsátok meg neki! Aki a nevemben csodát tesz, nem fog egykönnyen szidalmazni engem. Aki nincs ellenünk, velünk van.” Mk 9,38-40

Elmélkedés:

Mennyire különbözően tudunk megítélni eseményeket! Ugyanarról a dologról sok esetben az egyik ember elítélően, a másik pedig elismerően nyilatkozik. Az új dolgokkal szemben sokszor tartózkodóak vagyunk, mások persze nyitottak az újdonságok iránt. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy bizonyos idő elteltével és a körülmények jobb megismerésével megváltozhat a véleményünk; amit korábban jónak tartottunk azt később elutasíthatjuk és fordítva. S akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a dolgok sokszor nem engedik megkülönböztetni magukat, nem engedik, hogy eldöntsük róluk, hogy pozitív vagy negatív hatásúak hosszútávon, sőt sokszor ugyanaz a külső hatás egyszer építő, máskor romboló ránk nézve.
Erre példa a mai evangélium. A Jézus nevében jót tevő emberről nem tudunk meg sokat, de az apostolok megtiltanák tevékenységét. Mesterük viszont megengedő e tekintetben, türelmet tanúsít. Abban bízik, hogy aki az ő nevében tesz jót, az biztosan nem fog szembefordulni vele.
A történet azt tanítja nekünk, hogy Jézus szemével nézzünk, és az ő lelkületével közeledjünk az újdonságok felé. Előítéletek helyett legyünk bizalommal mindenki felé! Ne alkossunk elhamarkodott ítéletet, hanem legyünk türelmesek! Gyümölcséről ismerhető fel a jó, illetve a rossz. Imáinkban kérjük a Szentlelket, hogy segítsen a jó és a rossz megkülönböztetésében, és indítson minket mindenkor a jó választására!
© Horváth István Sándor

Imádság:

Istenünk, Te időt ajándékozol nekünk. és föltárod előttünk életünk értelmét. Segíts, hogy napjainkat számba tudjuk venni. Kérünk, segíts, hogy fölépíthessünk egy emberibb és boldogabb világot, amelyben nem a pillanatnyi érdekek, hanem az örök értékek határozzák meg az emberek cselekedeteit. Add, hogy tudjuk megosztani mindazt, ami jót és szépet birtokolunk. Add, hogy ne ragaszkodjunk a mulandó dolgokhoz, és szívünk Tebenned váljék gazdaggá.

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés