Kezdőlap
EUR: 361.0100; USD: 297.7200; CHF: 329.2300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Püspöki vizitáció a Wojtyla Házban - Pécsen is nyílik Wojtyla Ház

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__6/i__7391
Jeles vendéget fogadtak a napokban a Karol Wojtyla Barátság Központ munkatársai: Mayer Mihály püspököt, a Pécsi Egyházmegye főpásztorát. "A Barátság Központ a névadó II. János Pál pápa, a szolidaritás és a szegények felkarolásának szellemében született és működik ma is. Ennek a szellemiségnek az ápolása a Wojtyla Ház munkatársainak nem csak a mindennapi meleg étel kiosztását jelenti, hanem a lelki, kulturális "étkek" lehetőségének biztosítását is." Foglalta össze a látottakat Mayer püspök, aki egykor személyesen fogadta palotájában a lengyel pápát. A konzultáción ismét elhangzott, hogy valószínűleg Pécsen lesz a testvér intézménye a kecskeméti létesítménynek. A szervezéssel az első, magyar, Karol Wojtyla nevét viselő missziós ház alapítóit bizzák majd meg.
A kecskeméti Wojtyla Ház tevékenységének jó híre Pécsre is elért: Mayer Mihály püspök ezért is tartotta fontosnak megismerni materiális valójában is az intézményt. A Pécsi Egyházmegye főpásztora gratulált ehhez a nem mindennapi módon megvalósuló szolidáris lélek-közösséghez, a munkatársak szolgálatához, s reményét fejezte ki aziránt, hogy a jövőben is ugyanilyen elhivattsággal állnak rászuló testvéreik mellett. Mayer Mihály püspök üdvözlő, biztató gondolatait az aranykoszorús könyvkötő mester, Tarapcsik Sándor által adományozott Wojtyla Emlékkönyvben is megörökítette. A könyvet dr. Bábel Balázs gondolatai nyitják, és dr. Zombor Gábor polgármester köszöntője is gazdagítja azt. Az emlékkönyvbe került Lech Kaczynski, a Lengyel Köztársasági elnökének, Stanislaw Dziwisz, bíborosnak, Krakkó érsekének valamint Donald Tusk, a Lengyel Köztársaság miniszterelnökének üdvözlő levele is. Ez az impozáns névsor immár tovább gyarapodott - reméljük hogy ez a jövőben is így lesz, hiszen egyre többen érzik magukénak a Wojtyla Ház céljait, nemzetközi humanitárius küldetését.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés