Kezdőlap
EUR: 329.5600; USD: 296.1500; CHF: 301.3300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Robi atya heti-levele a Széchenyivárosból

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__6/i__20613
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia plébánosa Hatházi Róbert atya megküldte heti lelki program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

Hétfő: Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe Kedd: Fájdalmas Szűzanya Szerda: Szent Kornél pápa és Szent Ciprián püspök Csütörtök: Bellarmin Szent Róbert Szombat: Szent Januáriusz püspök és vértanú

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életeteken!

Az új tanévben induló csoportjainkról (kezdési dátumok, időpontok) tájékozódhattok a hirdetőfalon elhelyezett (korábban mellékletként csatolt) táblázatból! Elindult már: a középiskolás hittan (csütörtök), ministránsóra (péntek), csatlakozni lehet még! Jövő héten indul szerdánként 17.00-tól a plébáninai elsőáldozási felkészítő (4. osztályos kortól). Továbbá a bibliaóra a katekumen és a „fakultatív” plébániai felső tagozatos csoport is megkezdi a munkát a következő hetekben. Információk a hitoktatóknál és a Plébánia Hivatalban.

A múlt vasárnaptól újraindulnak a „Gyerekliturgiák” tanácsteremben a 10.00 szentmise alatt. Szeretettel várjuk az érintett korosztályt (ovisok, kisiskolások)!

Szeptember 14-én ismét várjuk a mamákat és babákat mondókázásra, beszélgetésre a plébánián. Az alkalom 9.00-kor kezdődik a babaszobába.

Dr. Korzenszky Richárd előadására hívnak a bencés nővérek szeptember 14-én (hétfő) 17.00-ra a Tiszaalpári kolostorukba. (Plakát a hirdetőtáblán)

Szeptember 15- én (kedd) tarjuk a tanév első képviselőtestületi ülését. Szeretettel várjuk a testületi tagokat!

Szeptember 16-én (szerdán) a közösségvezetők fórumára kerül sor a plébánián, szeretettel várjuk a közösségek vezetőit!

A hagyományos „Rózsaeső” imaestre hív a Nyolc Boldogság Közösség, amely most a szerzetesek éve program keretében Budapesten a pesti Ferences templomban (Ferenciek tere) kerül megrendezésre szeptember 19-én 19.00 órakor.(Plakát kint)

Testvérvárosunk Beregszász javára tartanak jótékonysági hangversenyt szeptember 24-én csütörtökön 18.00 órától a Piarista Gimnázium nagytermében.

Szeptember 27-én Szentírás vasárnapján hittanos tanévkezdő szentmisét tartunk iskolatáska szenteléssel. Vendégünk lesz Rozmaring! J

November 22-én Érsek atya szolgáltatja ki a bérmálás szentségét Plébániánkon! Jelentkezni a Plébánia Hivatalban lehet a jelentkezési lap kitöltésével, jelentkezési határidő szeptember 27!

Önkéntes ökumenikus kórházi lelki gondozói szolgálat szerveződik városunkban Kerekes Márton református kórházlelkész gondozásában. A jelentkezőknek képzést biztosítanak! Jelentkezni október 1-ig lehet 30/ 688 3101 telefonszámon. További információk a hirdetőtáblán és a megadott telefonszámon személyesen elérhetők!

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés