Kezdőlap
EUR: 361.0100; USD: 297.7200; CHF: 329.2300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Szegény és szabad egyházra van szükség, hogy szólni tudjon a világhoz

| Feltöltve: | Forrás: www.h2onews.org | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__6/i__6615
Az egyház legyen „szegény és szabad”, hogy tudjon a mai emberiséghez szólni. Idézve elődét VI. Pált, XVI. Benedek homíliájában emlékeztetett az egyház fontosságára az emberiség üdvözülése érdekében és arra, hogy a megismerés és a szeretet kapcsolatát kell létrehozni a társadalommal. A Szentatya Bresciában, az egyházmegye szívében mutatott be szentmisét, ahol 1897-ben Giovan Battista Montini született. XVI. Benedek:
„Minden energiáját annak az egyháznak a szolgálatára szentelte, amely a legjobban hasonlít Urához, Jézus Krisztushoz. Így az egyházzal találkozva a mai ember találkozhat Jézussal is, mert abszolút szüksége van rá. Ez a II. Vatikáni Zsinat alapvető vágya.” XVI. Benedek aláhúzta, hogy az egyház találkozása és párbeszéde az emberiséggel közel állt Isten Szolgája, VI. Pál szívéhez, aki az egyháznak szentelte első enciklikáját „Ecclesiam suam” címmel. Gondolatai mai is központi jelentőségűek: az egyház mélyítse el ismereteit önmagáról, szüksége van a megújulásra és a megtisztulásra Krisztus példájára tekintve, valamint legyen kapcsolatban a modern világgal. Olyan kérdések ezek, amelyeket a szekularizáció, a globalizáció fejlődése még aktuálisabbá tettek „egyrészt az Isten elfeledése, másrészt a nem keresztény vallásokkal való szembesülés terén”. Úton Bresciába a ghedi-i repülőtéren való leszállást követően Botticino Sera-ban a pápa lerótta tiszteletét Szent Arcangelo Tadini földi maradványai előtt, akit idén április 26-án avatott szentté. Rögtönzött beszédében emlékeztetett a szent tanítására: „dolgozzunk azért, hogy megszülessen egy testvéries világ, amelyben senki sem magáért, hanem másokért él”.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés