Kezdőlap
EUR: 363.5500; USD: 300.4000; CHF: 328.2000
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Szentmise az újságírókért - képgalériával

| Feltöltve: | | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__6/i__7357
Ma, január 24-én van Szalézi Szent Ferenc, az újságírók védőszentjének ünnepe. Ebből az alkalomból ünnepi szentmisét mutattak be a kecskeméti Szent Miklós-templomban, melynek főcelebránsa dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek volt. Koncelebrált még Mayer Mihály püspök, a Pécsi Egyházmegye főpásztora, Bárkányi Ernő atya, Érseki tanácsos, a Barátok templomának templom igazgatója; Farkas László plébános, helynök és Barotai Imre váci tb. kanonok, penitenciárius, hitoktatási felügyelő. Az ünnepi mise végén Mayer Mihály püspük úr közelgő névnapja alkalmából köszöntte Bábel Balázs érseket. A püspök úr köszöntését és az érsek atya prédikációját meghallgathatja itt, a Charitas Rádió archívumában.
Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek Szent Lukács evangéliumához kapcsolódva szentbeszédében felhívta a figyelmet az evangélista munkamódszerére, aki „mindennek elejétől fogva gondosan a végére járt”, mielőtt az örömhírt leírta volna. „Az ember közösségi lény, hírt ad magáról, kommunikál, gondolatait szóban vagy írásban rögzíti. S mivel közlése a közösséget érinti, van erkölcsi vetülete” – fogalmazott a főpásztor. Nem mindegy tehát, mit és hogyan mondunk. A kommunikációnak az igazság, a szépség és a jó megfogalmazásával az emberséget kell növelnie. A médiában dolgozók felelőssége, hogy munkájuk nyomán milyenné válik a világ. Jézus nyilvános működését jó hírrel kezdte: a názáreti zsinagógában Izajás próféta könyvéből fölolvasva kijelentette: „Ma beteljesedett az Írás”. Első csodája is örömteli eseményhez, a kánai menyegzőhöz kapcsolódik. „S bár Krisztust keresztre feszítették, és követőinek is fel kell venniük a keresztet, ez még nem az utolsó szó – mondta az érsek. „Feltámadtam és elküldöm a Szentlelket – búcsúzott Jézus övéitől.” Mindannyiunk feladata, hogy hirdessük: Isten irgalma nagyobb, mint az ember bűne és van örök élet. Vagyis az ember hivatása, hogy az evangélium szócsöve legyen.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés