Kezdőlap
EUR: 346.2500; USD: 293.0100; CHF: 321.9900
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Tiltott határátlépés az Unión kívülre?

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__6/i__3060
Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség eljárást kezdeményezett egy szerb állampolgár ellen, akit tegnap reggel Gara és Bácsbokod községeket összekötő műúton igazoltatott a járőr. A személy kerékpárral közlekedett Gara irányába és a magyarországi jogszerű tartózkodását igazolni nem tudta. Elmondása szerint 7 nappal ezelőtt Ausztriából indult és Bácsszentgyörgy község közelében kívánt a zöldhatáron Szerbiába távozni. Ezért kifelé irányuló tiltott határátlépés kísérlete miatt előállításra került. Tövábbi határrendészeti események:
Bajai rendőrök őrizetbe vettek egy koszovói állampolgárt, akivel szemben beutazási és tartózkodási tilalom van elrendelve, ennek ellenére tegnap Csikéria község belterületén tartózkodott, ahol reggel elfogták. Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség eljárást kezdeményezett 3 koszovói állampolgár ellen, akik tegnap tiltott határátlépést követtek el. Elfogásukra reggel a csikériai futballpálya melletti búzatáblában került sor. Az adattári ellenőrzés során felfedésre került, hogy egyikük ellen beutazási és tartózkodási tilalom van elrendelve, így büntető feljelentéssel átadásra került Baja RK.-nak. A másik 2 fő átadásra kerül Kiskunhalas Őrzött Szállás képviselőjének idegenrendészeti őrizetbe. Tegnap a szolgálatban lévő járőrök igazoltattak egy bosnyák állampolgárt Kelebián. A jogszerű magyarországi tartózkodását igazolni nem tudta, ezért előállításra került. A személyt Auszriában körözik, mert börtönbüntetését tölti, és a kapott eltávozást követően oda nem tért vissza, így idegenrendészeti őrizetbe vettük. Kelebia Határrendészeti Kirendeltség közúti és vasúti határátkelőhelyein tegnap 9 Szerb és 1 Horvát állampolgár ellenőrzése során állapította meg az útlevélkezelő, hogy velük szemben Magyarország vagy Németország beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el, vagy nem rendelkeztek a beutazáshoz szükséges érvényes vízummal, vagy tartózkodási engedéllyel.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés