Kezdőlap
EUR: 360.1700; USD: 294.7100; CHF: 325.2200
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Vihart kavart Dr. Bábel Balázs aradi beszéde

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__6/i__6317
Október 6-án az 1848-49-es magyar szabadságharc vértanú tábornokai kivégzésének évfordulóján az aradi minorita templomban megemlékezést tartottak. Mint minden esztendőben, idén is megtelt a templom a kegyelettel emlékező magyarokkal, akik meghallgatták a szentmise főcelebránsának és szónokának, dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érseknek a beszédét . Ez a beszéd hatalmas vihart kavart országos és helyi fórumokon egyaránt. A Népszavában megjelent Bartus László vitaindító cikkének Civilnaplós reflexiójára érkezett üzenetekből "csemegézett" szerkesztőségünk. Az aradi képeket Bajkó Zoltán pálmonostorai plébánosnak köszönjük, aki személyesen is ott volt a megemlékezésen.
1. Krémer Krisztián: Mit gondol ez a Bartus? Az Érsek Úrnak teljesen igaza van! A gátlástalan, lenyúlós, kapzsi, önző, szívtelen, elitpárti, törtető, ördögi, aljas multi-tőke okozója a legtöbb bajnak Európában és a Kárpát-Medencében. Ezt már József Attila is tudta! Ő is zsidózott? "Forgolódnak a tőkés birodalmak, csattog világot szaggató foguk. / Lágy Ázsiát, borzolt Afrikát falnak / s mint fészket ütik le a kis falut." A mostani, igazi népfi, kalocsai érsdek mit tehet arról, hogy elődei közül jónéhányan, az ország legtehetősebb földbírtokosai/nemes urai (és fő intézmény építői- és föntartói) miként látták 1848/49 magyar kálváriáját?! Mintha egy mai izraelitán számonkérnék József testvéreinek a bűnét. Kalocsa-Bács - ezt tudhatná Bartus - egyébként is inkább kivétel volt a forradalom és a szabadságharc éveiben. Ennek a déli-végeket védő egyházi egységnek nagyon sok gondot okoztak a katolikusokra törő ortodox hadak (főleg a Bécsből fizetett/lázított szerbek.) Nádasdy érsek - ha nem lett volna akkora hatalma/erje/tiszte - biztosan törvény elé is kerül a Haynau érában, mint ahogy számos általa harcba engedett nemzetőr pap sorsa a bűnhődés lett. Bartus László sovány és buta érvei hamuvá égnek Bábel érsek lángszavain. Kár, hogy nem olvasta végig a Civilnaplo pontos szövegközlését. Jó ha tudja Bartus úr: a Kiskunsági pásztor-család érseki tisztre emelt gyermeke nem azonos Németh úrral, a Hit Gyülekezet főmatadorával.... Vele - amikor közeli szövetségeseként elárulta - könnyen leszámolt. Dr. Bábel más történet.... Bartus hegyezze meg rendesen a libatollát, ha ártani kívánna neki....vagy vitázni szeretne érveivel. 2. Hanga András: Amikor végighallgattam Bábel érsek atya somlyói beszédét, már tudtam, hogy ezt az ember hamarosan támadni fogják a plutokraták. Be is következett. Mondvacsinált indok. Zsidózás-vád! Ismerjük ezeket. Vlágos, hogy a Népszava rögtön helyet ad a vádaknak. Csak az a baj: hazudik Bartus. Bábel atyánk nem antiszemita. Ugyanakkor jól látja ő, hogy ez az állapot nem tartható tovább! Gratulálok a főpapnak. Sok hasonlóan ékesszoló, igaz beszédet.... Somlyó kötelez! 3. anonim: Szerintem Bábel érseknek esze ágában sem volt zsidózni. A mai ember, ha elnyomó-tőkést említ: nem a zsidókra gondol. Sokkal inkább a kiszes-elítből milliárdossá átváltott kommunista elitre. Bartus egy szavacskán lovagol. Egy szóra építi a mondandóját, vádjait. Gyönge alap. Nem is lehet ráépíteni semmit sem. Bartusnak sem sikerül. Egy biztos: nem mehet tovább - és ez nem csak egy jó/okos választás kérdése - hogy egy törpe kissebbség uralja a világot. Várszerű villáikból kémlelik a világ nyomorát, szenvedését. Ez égbekiálltó bűn! Forra a vér, pusztít az ideg, feldobog a szív.... az igazságtalanság Istenhez kiállt.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés