Kezdőlap
EUR: 329.5600; USD: 296.1500; CHF: 301.3300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Az ország hírös csárdája

| Feltöltve: | Gyarmati Szilvia | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__12/i__4844
Kecskemét szívében, egy eldugott kis utcácskában található az az étterem, melyet országszerte csak úgy emlegetnek: „a homok fővárosának legjobb étterme”. Ez nem más, mint a Kecskeméti Csárda és Borház, mely a Kölcsey utcában található. A családiasan berendezett csárda elsősorban a magyaros ételeivel és a magyar borvidékeket bemutató borválasztékával vívta ki magának ezt a megtisztelő címet. Az enteriőr kifejezetten barátságos, a kiszolgálás udvarias… talán ilyen lehetett a XIX. században egy nagyon jó fogadó - szemben a kódisszegény költők által többször megénekelt rongyoscsárdákkal.
Ahogy melegszik az idő, úgy egyre több vendéglátó-ipari egység üzemeli be a kerthelységeket is. Így tett a Kecskeméti Csárda és Borház is. A külső fa bútorok, a növényzet és a díszítés itt is ugyanolyan családias, harmonikus légkört varázsol, amelyet a csárda belső részében. Azonban a kerthelységnek van egy hatalmas előnye a zárt belsővel szemben: a „szabadban enni” életérzés, ami csak ilyenkor, tavasztól-őszig élvezhető. Teljesen más így elfogyasztani egy családi, vagy baráti ebédet a csárda kerthelységében, ahol az étkezést a nap cirógatása, a hűvös bor és a remek étkek teszik teljessé. Nincs is illőbb megkoronázása egy szombati ebédnek, mint ebben a napos-hűs gasztronómiai édenkertben kecskeméti lángoló házi túróspitét enni, kemencében sütve, a nagymama baracklekvárjával és pirított mandulával „nyakonöntve”.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés