Kezdőlap
EUR: 344.8900; USD: 292.9700; CHF: 320.4300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

SZAKÁCSNAK MENJ FIAM AKKOR NEM FOGSZ ÉHEN HALNI

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__12/i__2875
"Szakácsnak menj fiam! Akkor sosem fogsz éhenhalni!" Ez az anyai tanács döntötte el, hogy a dohányipari technikum, vagy a kőműves szakma helyett a szakács mesterséget kezdte el tanulni Garaczi János. A Venesz József-díjas mesterszakács, a magyar szakács olimpiai válogatott trénere, a Tanyacsárda séfje 60 éves. Elismerésnek és köztiszteletnek örvend, megkapott szinte mindent díjat, amit ebben a szakmában kapni lehet.
Ennek ellenére máig megmaradt annak, aki több mint 45 évvel ezelőtt a fakanalat választotta: szerénynek de maximumra törekvőnek. Aki a vendéglátást a szó legnemesebb értelmében szolgálja. Nem tagadja: néha bizony kissé feszeng az öltönyben, jobban érzi magát a fehér köpenyben. Az ő igazi lételeme a konyha. Garaczi János 1964-ben kezdett el segédként dolgozni, 1968-ban pedig már a kecskeméti Toronyház Étterem konyhafőnöke volt. Ezután következett a Park Étterem, majd az Aranyhomok Szálloda. Beosztott szakácsként kezdett, de egykettőre séf lett. Innen egyenes út vezetett a Tanyacsárdához, amit ma már ő vezet. Huszonévesen is tucatnyi tanuló sorsát egyengette. A szakma színe-java mellette tanulta meg a fortélyokat. - Én hiszem, hogy erre a szakmára születni kell! – vallja. – Folytonos, szüntelen tanulással, nagy alázattal és elhivatottsággal maradhat alkotó séf az, aki ezt a pályát választja. - Ez volna a Tanyacsárda titka is? - A minőség, az állandóság és a vendégszeretet. 30 éve folyamatosan fejlesztjük a konyhát, és az alapanyagokban is ragaszkodunk a magas színvonalhoz. A félkész ételek divatja bennünket elkerült. Megőriztük a hagyományos ízeket, miközben az új kor új igényeit is beépítettük kínálatunkba. Nálunk ugyanazt az ízt kapja ma aki ragulevest rendel, mint tíz évvel ezelőtt. Miközben az étlapról már a korszerű táplálkozás hívei, a vegetáriánusok is könnyen tudnak választani. - Gyakran éri a magyar konyhát az a vád, hogy klasszikus ételek szűk választéka miatt nem állja meg a helyét a nemzetközi gasztronómiai kínálatban. - A magyar konyha rendkívül gazdag és sokrétű. Az éttermeken, a hazai szakembereken múlik, hogy mennyit mutatnak meg ebből a világnak. Nem ismerek még egy nemzetet, ahol annyiféle levest készítenének például, mint nálunk. Én hiszem, hogy a magyar ételeknek van helyük a nemzetközi gasztronómiában!
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés