Kezdőlap
EUR: 366.4200; USD: 307.1900; CHF: 330.5600
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése
Kezdőlap » "Kecskemét Gasztro" bejegyzések listázása
[Első oldal]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 Következő oldal » [Utolsó oldal]
Összesen: 67 db bejegyzés

Vitamindús élelmiszercsoda

Feltöltés időpontja: |

Vitamindús élelmiszercsoda
A tojás valójában egy nagy biokapszula, természetes eredettel és „csomagolásban”. Ezt nem lehet gyártani! Ma már mindenki tudja, hogy mennyire fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás, hiszen szervezetünknek szüksége van fehérjékre, vitaminokra, ásványi anyagokra, és még további nélkülözhetetlen hatóanyagokra is. A gyümölcsök, zöldségek, tej és a hús természetesen azonnal eszünkbe jutnak, és együttes fogyasztásuk biztosítja is ezek meglétét. Azonban csak egy élelmiszer tartalmazza mindezeket együtt - és ez a tojás. Nem véletlen, hogy a világ egészségügyi szervezetei biztatják az embereket: egyenek több tojást, hogy kihasználják ennek a természet adta csodának az előnyeit.
button_read_more

Igazi magyaros ízek - kedvező áron

Feltöltés időpontja: |

Igazi magyaros ízek - kedvező áron
Tovább gazdagodott Kecskemét vendéglátása: a napokban nyílt meg a Dózsa György úton a Sutus Vendéglő. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy igen gyorsan megkedvelték ezt az új vendéglátóhelyet, hiszen ott jártunkkor is teltház fogadott bennünket. - A ’70-es évek végén felszolgálónak tanultam, majd éveken keresztül ebben a munkakörben dolgoztam Kecskemét közkedvelt éttermeiben. Szabadszálláson, a Helyőrségi Klubban töltött katonai szolgálatom során viszont, szakács feladatokat bíztak rám, így kénytelen voltam megtanulni egy újabb szakmát – tudtuk meg Sutus Endre tulajdonostól.
button_read_more

Hagyománytisztelet – fiatalos lendülettel

Feltöltés időpontja: |

Hagyománytisztelet – fiatalos lendülettel
Jövőre lesz 30 éves Kecskemét közkedvelt, a 44-es békéscsabai főút mentén található vendéglátó egysége, a Szőlőfürt Fogadó és Étterem, mely máig megőrizte családias hangulatát. Választékukat változatlanul a házias ételek és kiváló borok jellemzik, étlapjukon elsősorban magyaros finomságokat kínálnak, de igény szerint a vegetáriánus ételeket is elkészítik. Szabó Zoltán étteremvezetőtől megtudtuk, hogy igen népszerű a napi menü kínálatuk, s nem véletlenül, hiszen négyféle levesből, ötféle főételből és háromféle desszertből választhatnak vendégeik, igen kedvező áron.
button_read_more

Népszerű menü - diákkedvezménnyel

Feltöltés időpontja: |

Népszerű menü - diákkedvezménnyel
A kecskeméti Hotel Három Gúnár külön bejáratú - a Batthyányi utca felől - Club Bellagio Sörözője továbbra is ideális feltételeket kínál azoknak a társaságoknak, amelyek szívesen kötik össze a baráti étkezést, sörözést, beszélgetést néhány biliárd vagy darts partival. És persze mindenkinek, aki felhőtlen szórakozásra vágyik. Tavaly új meglepetéssel rukkolt elő a Club Bellagio, mégpedig egy mérsékelt áron kínál új menürendszerrel: Hétfőtől péntekig háromféle levesből és hatféle főételből választhat, aki 11.30 és 13.30 között betér ebédelni a remek hangulatú sörözőbe. A speciális menüsor hamar népszerű lett, hiszen az ételek nagyon finomak, kiadósak, s a kibővült választékot is rendre úgy állítják össze, hogy mindenki találhasson benne kedvére valót. Természetesen mindig gondolnak a vegetáriánus vendégekre is.
button_read_more

Családok vasárnapi örömebédje

Feltöltés időpontja: |

Családok vasárnapi örömebédje
„Hideg sültek vegyesen, szárnyas májjal töltött tojás franciasalátával, házi pástétom zeller salátával, húsleves májgaluskával, bográcsgulyás csipetkével, tintahal karikák orly módra, sokás-gombás gnocci, penne carbonara, rántott gomba, csülkös-pacalpörkölt, harcsapaprikás galuskával, erdélyi rakott káposzta, kunsági pulykapecsenye, rablóhús nyárson, házi disznótoros, pangasius szeletek dubarry módra, rántott sertésszelet, csirkemell szűcsmester kedvére, rántott csirkemáj csirkemell csíkok párizsiasan, házi somlói galuska, Gundel-palacsinta…” - Gondolná valaki, hogy fentebb most nem egy népszerű szakácskönyv tartalomjegyzékét soroltuk fel, hanem a Kecskeméti Három Gúnár Rendezvényház legutóbbi, vasárnapi Sunday Lunch étlapjából idéztük néhány részletet?
button_read_more

Mit mondanak a törzsvendégek?

Feltöltés időpontja: |

Mit mondanak a törzsvendégek?
Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli Kecskemét legimpozánsabb, legkorszerűbb vendéglátó komplexuma, a Hotel Három Gúnár. Előző lapszámunkban bemutattuk azt a fejlődést, változást, ami itt a megnyitástól napjainkig történt. Mint ismeretes, 2002-ben egy 550 vendég befogadására alkalmas Rendezvényházzal bővül ez a komplexum, tavaly pedig 750 millió forintos költségvetésű szállodafejlesztést hajtottak végre. Így ma már négycsillagos hotelként működik, melynek éttermét ugyancsak átépítették, ami hangulatos bárhelyiséggel, s a korábbinál jóval nagyobb nyári terasszal gazdagodott. Sörözőjük Club Bellagio néven, új köntösben várja a vendégeket. A tulajdonosok - Csizmadia Ferenc, Nagy-Batiz Erzsébet, Kovács István és Csizmadia László – méltán büszkék erre az impozáns komplexumra, s annak negyedszázados fejlesztésre. Az alábbiakban néhány közismert törzsvendég véleményét adjuk közre a jubiláló Három Gúnárról.
button_read_more

Jubilál a Három Gúnár

Feltöltés időpontja: |

Jubilál a Három Gúnár
Talán kevesen emlékeznek arra, hogy a közkedvelt kecskeméti Három Gúnár vendéglátó egységet 1986-ban a Baromfifeldolgozó Vállalat hozta létre. A szerény szállodaként és szép étteremként funkcionáló új létesítménynek - egy pályázat során talált - nevét is a Barnevál adta, az üzemeltetésére viszont nem vállalkozott, átengedve ezt a jogot a Pusztatouristnak. - Én abban az időben a Kéttemplom közi ételbárban dolgoztam, Kovács Zoltán (a neves vendéglátós) pedig, a Pusztatouristnál. Egy nap megkeresett, s kérdezte, lenne-e kedvem a most nyíló új étteremet irányítani – emlékezik vissza a kezdetekre Csizmadia Ferenc, a Hotel Három Gúnár egyik jelenlegi tulajdonosa. – Belevágtam és itt ragadtam. Ennek most 25 éve.
button_read_more

Népszerű az új menü

Feltöltés időpontja: |

Népszerű az új menü
Miután tavaly megújult a kecskeméti Hotel Három Gúnár, az átalakítás kapcsán a Club Bellagio Sörözője a földszinten kapott helyet, külön bejárattal a Batthyányi utca felől. Ez a szórakozóhely továbbra is ideális feltételeket kínál azoknak a társaságoknak, amelyek szívesen kötik össze a baráti étkezést, sörözést, beszélgetést néhány biliárd vagy darts partival. És persze mindenkinek, aki felhőtlen szórakozásra vágyik. Néhány hete új meglepetéssel rukkolt elő a Club Bellagio, mégpedig egy mérsékelt áron kínál új menürendszerrel:
button_read_more

Helyi gazdák adják a konyhára valót

Feltöltés időpontja: |

Helyi gazdák adják a konyhára valót
Maholnap négy évtizede, hogy összetalálkozott néhány vendéglátós fiatalember Lajosmizsén, ahol éppen akkor nyílt Tanyamúzeum, bemutatva az érdeklődőknek a kiskunsági puszta múltját, jelenét. És arra az elhatározásra jutottak, hogy ennek az új létesítménynek a szomszédságában nyitnak egy csárdát, megvalósítva egy hagyományokhoz hű, de mégis újfajta vendégfogadási kultúrát. Mégpedig úgy, hogy a finom falatok és nedűk mellé nem elcsépelt folklórműsorokat kínálnak, hanem a puszta máig élő, hamisítatlan valóságát idéző programok személyes közreműködőjévé teszik a vendégeket.
button_read_more

Mindennapi kenyerünk titkai

Feltöltés időpontja: |

Mindennapi kenyerünk titkai
Maholnap két évtizede, hogy átvette a lajosmizsei üzemet a Hírös Sütőipari Rt.-től a kecskeméti székhelyű Cseh Pékség. Ezt követően jelentős fejlesztéseket, korszerűsítéseket hajtott végre ez a közismert családi vállalkozás. Kívül-belül megújult az üzem, s megőrizve a hagyományos technológiát, jelentősen modernizálódott a géppark. - A kenyér, a kifli és a zsemle legkülönbözőbb változatai kerülnek itt ki naponta a kemencéből, amiket azután, csaknem félszáz környékbeli boltnak szállítunk – tudtuk meg Kalocsa Jánosnétól, a lajosmizsei üzem vezetőjétől. – Köztük az üzemünk szomszédságában lévő Kiga Kft.-nek, amely a mintaboltunk. A számokat tekintve ez azt jelenti, hogy a két műszakban dolgozó üzemünkből 10-12 ezer darab kifli és zsemle, valamit hatszáz és ezer kiló közötti kenyérféleség jut el naponta a vásárlókhoz.
button_read_more
[Első oldal]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 Következő oldal » [Utolsó oldal]
Összesen: 67 db bejegyzés
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés