Kezdőlap
EUR: 346.2100; USD: 292.5800; CHF: 320.4600
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Dr. Zombor: Antihumánus, gazdaságilag és üzletileg sem stabil rendszer

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__10/i__2888
Függessze fel a kormány az egészségügyi rendszer átalakítását, mert az egy felelőtlen, antihumánus, gazdaságilag és üzletileg sem stabil rendszert vetít előre – jelentette ki dr. Zombor Gábor szombaton. Kijelentette: választási győzelme esetén a Fidesz visszaállítja az egybiztosítós egészségügyi rendszert.
Az MSZP szerint a Fidesz nyíltan hadat üzent. Választási győzelme esetén egy Fidesz vezette kormány visszaállítja az egybiztosítós, állami, közös kockázatvállaláson alapuló egészségügyi rendszert és az egészségbiztosítási szerződéseket – közölte Zombor Gábor, a párt országgyűlési képviselője szombaton Budapesten. Az üzleti biztosítókkal kötött pénzügyi garanciaszerződéseket, ha addig megszületnek, a Fidesz, amennyiben kormányra kerül, felülvizsgálja és módosítja – mondta sajtótájékoztatóján a képviselő. Mint mondta, erre a felülvizsgálatra jelenleg is rendelkezésre állnak jogi és biztosításszervezési feltételek. Zombor – aki Kecskemét polgármestere, korábbi kórházi főigazgató – arra következtetett: az állam sehogyan nem tudna magánjogi szerződésekkel a pénzvisszafizetést garantálni, ezért arra hívják fel az érintett biztosítókat, pénzintézeteket, hogy gondolják meg, belépnek-e a biztosítási rendszerbe. Zombor Gábor a kormányt arra szólította fel: függessze fel az egészségügy átalakítását, amelynek - mint mondta – nagyon alacsony a lakossági és szakmai támogatása és "felelőtlen, antihumánus, gazdaságilag és üzletileg sem stabil rendszert" vetít előre. Azt, hogy az átalakításnak alacsony a szakmai támogatása, a képviselő szerint jelzi az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatójának "pánikszerű távozása" is. A képviselő "kiszivárgott hírekre" hivatkozva azt mondta, hogy az üzleti biztosítók pénzügyi garanciákat kérnek és menedzseri jogokat a 49 százalékos pénztári tulajdonhányad után is. Közölte: a kormányzati politikusok egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tesznek, Horn Gábor, a koalíciós koordinációért felelős szabad demokrata államtitkár például pénzvisszafizetési garanciáról beszél, Gyurcsány Ferenc kormányfő pedig "homályosan fogalmaz", hogy "lesz valami ilyen". A kormány eddig azt sem merte tisztázni, hogy milyen ellátás járna majd a járulék utáni alapellátás keretében – hangsúlyozta Zombor. Előfordulhat, hogy kellemetlen meglepetés érheti a biztosítottakat - már nem jár az, ami korábban alapszolgáltatásnak számított, külön kell fizetni érte – tette hozzá.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés