Kezdőlap
EUR: 346.2100; USD: 292.5800; CHF: 320.4600
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Megszűnt a Jókai utcán a környezetszennyezés?

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__10/i__3234
A nyílt levélben közzétett Jókai utca szemétszállítással kapcsolatos panaszbejelentésére –a több megkeresett közül - egyedül az Alsó – Tisza - vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Levegő- és Zajvédelmi Osztálya kezdett vizsgálatba.
Ellenőrzésük során az alábbi eredményre jutottak: „A fent nevezett területen 2008. augusztus 12-én helyszíni ellenőrzést tartottunk. A Jókai utca szemlénk ideje alatt a tiszta, rendezett volt. Az utcán bűzhatás nem volt érezhető. A gyűjtőedényzetekből, továbbá a hulladékgyűjtő autókból származó erjedő folyadékot sem találtunk.” Nem hagyták ennyiben a panasz kivizsgálását, a helyszíni szemlét követően a Kecskeméti Városgazda Kft.-t is megkeresték: „A Kft. hulladékgazdálkodási részlegvezetője elmondta, hogy tudomásuk van a panaszbejelentésről, azzal kapcsolatban az alábbi intézkedéseket tették: • A Kecskeméti Városgazda Kft. az érintett területen a szétfolyt hulladék azonnali tisztítását rendelte el. • A hulladékgyűjtő autókat sűrűbben ürítik, amivel megakadályozzák az autók folyadék gyűjtő tálcáinak telítődését. • A Jókai utcai, valamint a környező területekre üres hulladékgyűjtő autókat küldenek. • A közszolgáltatásról szóló rendelet gyűjtőedényzet tisztítására vonatkozó részlete alapján a Kft. az előírt évi egyszeri tisztításnak a panaszbejelentést követően eleget tett.” Az ellenőrzés során tapasztaltak alapján a Felügyelőség további intézkedést nem tartott szükségesnek. (a panaszbejelentésre megírt nyílt levelet itt olvashatják: http://civilnaplo.hu/hun/s_!news/i_kozelet_22/i_figyelem_kornyezetszennyezes_keres_a_jegyzohoz_3225/index.html)
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés