Kezdőlap
EUR: 337.8600; USD: 312.8300; CHF: 318.2400
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Sosem fordítanak hátat

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__10/i__12675
Minden „családi” ünnepségen megjelennek a kecskeméti Boldog Karol Wojtyla Barátság Központban barátai, támogatói, aktivistái. Legutóbb két kiváló karitatív személyiség is nyilatkozott lapunknak. - A Kiskunfélegyházi Malom Kft. 1999 óta működik, jelenleg mintegy 420 szakembert foglalkoztatunk – mondta Csikász János ügyvezető igazgató (felvételünkön). – Öt megyében 64 saját mintaboltot működtetünk, emellett több száz partnert (üzletet, intézményt) látunk el pékáruval. Ennek érdekében naponta 250 mázsa kenyér, 120 ezer darab kifli és zsemle, valamint 40 ezer töltelékes sütemény kerül ki üzemeinkből. Jelentős a konkurencia, de szerencsére a minőség iránti elkötelezettségünk eddig stabil népszerűséget eredményezett számunkra. Egyébként a kiváló alapanyag, a gondos szakmunka és a kitűnő receptúra, technológia a titkuk a jó pékáruknak.

 

- Soha nem fordítunk hátat, ha azt tapasztaljuk, hogy valamilyen nemes ügy sikere érdekében, szükség lehet a segítségünkre. Sajnos azt látjuk, hogy egyre több a mai világban az olyan szegény család, melynek a mindennapi kenyér előteremtése is gondot jelent. A Wojtyla Ház szervezetten, intézményesített formában gondoskodik ezekről a nehéz sorsú családokról, ezért nyújtunk feléjük – pékáruinkkal teli – segítő kezet, nem feledkezve meg arról, hogy adni csak az tud, akinek van miből…

Dr. Drozdik Ferenc a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának vezetője magánemberként vett részt a Wojtyla Ház legutóbbi ünnepségén.

- Egy éve meghívtak ebbe az intézménybe egy előadásra, s akkor tapasztaltam, mennyire sok elesett, szegény emberen igyekeznek itt segíteni – mondta el lapunk riporterének dr. Drozdik Ferenc. – Úgy döntöttem, hogy lehetőségeim szerint, magánemberként is igyekszem segíteni ennek a barátság központnak a karitatív munkáját. Különösen megható, hogy nem csak a mindennapi betevőért jöhetnek ide a rászorulók, hanem a jó szóért, a közös imáért és programokért is. És külön öröm számukra, ha ezt közismert emberektől kapják, mert bizonyára egy kis melegséget visznek az ilyen élmények a nehéz sorstól megfáradt szívekbe. Sok hasonló intézmény, civil kezdeményezés kellene az országban, hogy amíg megszűnnek a gazdasági krízis okozta problémák, elviselhetőbb legyen a szegények élete.

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés