Kezdőlap
EUR: 346.2100; USD: 292.5800; CHF: 320.4600
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Szabálytalan parkolások, közterület rongálás a piac környékén

| Feltöltve: | Forrás: Petőfi Népe | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__10/i__3184
„A piac mellett kell mindennap eljárnom autóval. Ahogy kikanyarodom a Kaszap utca felől a Budai utcára, mindig bosszankodva látom, hogy az autósok parkolónak használják a kanyar melletti kis parkot. Valaha fű volt ott, talán még virág is. Az autók azonban kitaposták a növényeket, és még a földet is kijárták onnan. Esős időben a sár a kerekükre ragad, és hordják szanaszét, amivel besarazzák az utat, a gödröt pedig kimélyítik” - olvashattuk Tóth Ferencné levelét a tegnapi Petőfi Népében.
„A városban több helyen látok hasonlót, és mindig bosszankodom. A piac melletti kép azért nagyon érthetetlen számomra, egyszerű kecskeméti polgár számára, mert – ha jól tudom – a közterület-felügyelők ablaka éppen erre a bizonyos részre néz. Tudom, hogy sokan lesznek akik nem értenek velem egyet, de szerintem ezeket a fegyelmezetlen, semmit nem tisztelő autósokat keményen meg kellene bírságolni. Hiszen a forgalmat is zavarják, mert a Kaszap utcáról kanyarodók nem látják miattuk a jobbról érkező autósokat. Tehát balesetveszélyes helyzetet idéznek elő. Ezen a részen mindig nagy a forgalom, ezért az autók elszállítása nem megoldható, de szerintem ez lenne a legjobb megoldás. Aztán keresse a tulajdonosa, és fizesse ki a borsos bírságot! Legközelebb majd nem áll oda. Szerintem sokkal szigorúbban kellene eljárniuk az illetékeseknek. Vagy őket ez nem zavarja?” A Petőfi Népe továbbította az olvasó kérdéseit Csíkos Imréhez, a kecskeméti közterület-felügyelők vezetőjéhez, aki a következőket válaszolta: „A piac környéki közlekedéssel kapcsolatos áldatlan állapot előttünk is ismert. A bejelentő által felvázolt probléma valós. Valóban a piaci árusok és esetenként a vásárlók autói szabálytalanul várakozva rongálják a környezetet. A közterület-felügyelet munkatársai rendszeresen, visszatérő jelleggel ellenőrzik a piac környékét és szükség esetén bírságolnak is (3000-20000 forintig). Hétvégenként – rendkívüli akciók keretében – is ellenőrizzük reggelente a piac környékét. Ennek ellenére mindig vannak újabb szabálytalankodók, akik kockáztatják az esetleges bírságot és odaállnak. A Piac- és Vásárigazgatóság igazgatójával konzultálva megpróbálunk valamiféle tartós megoldást találni a szabálytalankodók ellen. Ezalatt konkrét fizikai akadályt (korlát, stb) értek,ami megakadályozza az adott területre a felhajtást. Addig is a szabályosan közlekedők türelmét kérem! Üdvözlettel: Csíkos Imre igazgató”.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés