Kezdőlap
EUR: 361.0100; USD: 297.7200; CHF: 329.2300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

13. Francia Filmnapok (Részletes műsor)

| Feltöltve: | Forrás: www.vakum.hu | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__14/i__4818
Idén immár tizenharmadik alkalommal, a hagyományoknak megfelelően április 15-26. között tartják a Francia Filmnapokat. Budapest (április 16-19.) mellett Szegeden, Pécsett, Debrecenben, Miskolcon, Győrött és Kecskeméten (április 15-26. Otthon Mozi) nézheti meg a közönség a legfrissebb francia filmtermés legjavát.
A Francia Filmnapok célja, hogy a későbbiekben, az év során, Magyarországon mozikba kerülő francia filmalkotásokból, egy premier előtti programsorozat keretében ízelítőt adjon. A rendezvény mindig az alkotók - rendezők és színművészek - személyes kíséretében mutatja be a legkülönbözőbb stílusú és műfajú friss francia filmeket. Pénteken ‘Az osztály’ c. filmmel nyit a kecskeméti fesztivál, benne francia bevándorlók és gondjaik. A téma bő tíz éve, a Gyűlölet megrendezése óta kimeríthetetlen témaforrás a francia filmes alkotóknak. Az alkotás Arany Pálma-díjazott, így megtekintése javallott. Kezdés 19:00-kor. Szombaton ‘Isten hozott az Isten háta mögött’, vagyis nem kell Magyarország közepén élni ahhoz, hogy az embernek mákszemnyi életkedve ne maradjon egy-egy nap után. Fröccsöntött francia cinizmus. Kezdés 19:00 és 21:00. Vasárnap szintén héttől és kilenctől a ‘A Provence-i fűszeres’ pörög majd, amiben a sarki fűszeres fia - ráunva a nagyvárosra -, átveszi nagybeteg faterja üzletét. Innentől bonyodalmak és szerelem várnak főhősünkre. Hétfőn sem szállunk le az érzelmek vonatáról, a ‘Külvárosi mulató’ a ‘30-as évek bohém, érzelmekben és testnedvekben bővelkedő világát varázsolja a vászonra. Hősszerelmeseknek kötelező. Kezdés 19:00 és 21:15. Kedden súlyos tehertétellel birkózó filmdráma: az ‘Oly sokáig szerettelek’ főhősnője 10 évnyi börtön után visszailleszkedne húga családjába, így a társadalomba. A filmből kiderül, megy-e neki. Kezdés pontban hétkor illetve kilenckor. Szerdára ér véget a móka, és nem is akárhogyan: ha 19:00-tól vagy 21:00-tól mozizásra vágynánk, üljünk be a ‘Versailles’-ra, mely egy munkanélküli anya és kisgyermeke bolyongásáról szól Párizs utcáin. A háttérben feltűnik Depardieu.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés