Kezdőlap
EUR: 365.9600; USD: 313.2100; CHF: 339.3400
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

2000 év csillagászati kincseiből nyílt kiállítás Kalocsán - Fotógalériával!

| Feltöltve: | | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__14/i__4616
A Kalocsai Érseki Könyvtár csillagászattörténeti ritkaságaiból csemegézve páratlan kiállítás nyílt Kalocsán a Csillagászat Nemzetközi Évének tiszteletére. Olyan mérföldkőnek tekinthető alkotások is láthatóak, mint Kepler Astronomia Nova-ja, vagy Tycho Brahe, Galilei, Newton művei... Ami nemzetközivé emeli a kiállítást, hogy sok kiállított könyv még az eredeti nyomás egy példánya, például a Kepler könyv is.
A tárolókat böngészve találkozhatunk 1477 körül készült ősnyomtatványokkal és eredeti csillagászati-fizikai eszközökkel is. A szemlélőt egészen áthatja a korok hangulata, a kiállítás anyagai között sétálva tökéletes harmónia van a több száz éves könyvek és a tudomány fejlődésének bemutatása között. Számtalan kézzel festett, illetve különféle nyomdai technikával előállított illusztrációt is megcsodálhatunk ismert és kevésbé ismert szerzők munkáinak lapjain, amik jól tükrözik az akkori tudást, világszemléletet és grafikai-tipográfiai kultúrát. A kiállítás 2009. március 21-től az év végéig, hétköznaponként tekinthető meg, de kizárólag telefonos bejelentkezés alapján. A Charitas Rádióban most Ön is meghallgathatja Dr. Bábel Balázs érsek, és Bartha Lajos csillagászattörténész megnyitó beszédét.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés