Kezdőlap
EUR: 358.3000; USD: 295.4100; CHF: 332.1800
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Átadták a Pék Matyi-díjakat

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__14/i__14300
A neves kunszállási vállalkozó, Polyák Mátyás és felesége alapította négy éve a Pék Matyi-díjat – az országban egyedülálló kezdeményezésként. Ezt az elismerést a kecskeméti Katona József Színházban adja át az alapító minden esztendőben. Odaítéléséről - elmondása szerint - családjával és barátaival közösen dönt, részletesen megbeszélve velük az adott évad előadásait. Így a napokban is Pék Matyi-díjat vehettek át azok a kecskeméti művészek, akiknek teljesítményét a kitüntető cím alapítói a legjobbnak ítélték.

 

A díjátadón hét színészt tüntettek ki - többen közülük immár másodszor részesültek ebben a megtisztelő címben és pénzjutalomban. Danyi Judit a Bánk bánban és az Amazonokban nyújtott alakításáért, Kőszegi Ákos Az eltört korsó és a Boldogtalanok című előadásokért vehetett át Pék Matyi-díjat. Fazakas Géza a Bán bán címszerepéért és a Karamazov testvérekért, Sára Bernadette a Buborékokért és a Boldogtalanokért. Decsi Edit a Buborékok és A kétbalkezes varázsló című előadásokban szerepelt kiválóan, Körtvélyessy Zsolt pedig, a Pillantás a hídról című darab ügyvédjének megformálásával érdemelte ki az elismerést. Végül Szokolai Péter egyik színházon kívüli fellépéséért a megtisztelő Falu Vincéje címet és Pék Matyi-díjat vehetett át.

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés