Kezdőlap
EUR: 361.0100; USD: 297.7200; CHF: 329.2300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Képek az érseki kötetből

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__14/i__4906
Különleges, és kivételes módon képgalériánkban megmutatjuk az érdeklődőknek azokat a grafikákat, amik a nemsokára megjelenő érseki verseskötet oldalait díszítik majd. Egy kis ízelítő ez Bodri Ferenc munkásságából, aki Kecskeméten él, és alkot.
Verses vallomás a jubileumra címmel jelenik meg júniusban Bábel Balázs érsek által ajánlott 100 verset tartalmazó könyv, mely az ünnepi könyvhéten már kapható lesz. A Porta Katolikus Munkacsoportja azzal a céllal készítette el ezt a különleges kiadványt, hogy méltó módon megemlékezzenek Bábel Balázs metropolita érseki kinevezésének 10. évfordulójáról. Ha tartalmi osztályozást kellene végezni, nagy szórással három csoportra lehetne osztani a verseket. Az elsőbe tartoznának a létversek. A másodikba a hit megvallása, míg a harmadikba a magyarság megvallása. Az érsekre nagy hatással voltak tanárai, a kecskeméti piarista iskolában és kollégiumban Lukács László irodalmár, és Gulyás István, irodalomtanár. Az érseki verseskötetet Bodri Ferenc, kecskeméti születésű festő és grafikusművész képei illusztrálják. Kettejük munkássága egy köteten belül remekül kiegészítik egymást. Képgalériánkban, különleges módon, most megtekinthetik a képeket.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés