Kezdőlap
EUR: 367.7500; USD: 315.0400; CHF: 343.8900
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Line Kramhøft a Dán Kulturális Intézetben

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__14/i__6630
A bőr az, ami a belső és a külső közt van. A bőr az, amin keresztül megtapasztaljuk a világot. A bőr érint és megvéd. A bőr érzéki, erős és sérülékeny. A bőr felnyílik, akár egy tájkép felülete. A bőr redői és mozgása elárulják, hol állunk életünk folyamán. Bőrünk tükrözi életünket, karaktert ad nekünk. Próbálhatjuk puhábbá, fiatalabbá és simábbá tenni, mégis folyamatosan változni fog. Megváltozhat a színe, durvábbá válhat, repedések, mélyedések jelenhetnek meg rajta. A tökéletes bőr utáni vágyat a test saját, belső folyamatai akadályozzák.
Line Kramhoft kiállításának inspirációs forrása az emberi bőr. Felnagyított fotók felhasználásával, nagyméretű, háromdimenziós, különleges megvilágítású textilképeken reprodukálja a dán textilművész a különféle bőrfelületek kivágatait. "A cél, hogy életre keltsük az anyagot, hogy lélegezzen és elmondjon egy történetet. A képek feletti megvilágítás mozog, ezzel is folyamatosan változtatva a fókuszt. Megkérdőjeleződik a bőr és textil közti határ, a nézőt pedig érintésre és érzékelésre ingerli az élmény" - írja a művésznő, aki 2004-ben elnyerte a Best Design Award nemzetközi textildizájn díjat. A kiállítás december 11-ig tekinthető meg a Dán Kulturális Intézetben.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés