Kezdőlap
EUR: 357.3200; USD: 294.1600; CHF: 331.5600
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Remek virágcsokrok és festmények

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__14/i__12142
Kevés művésznek adatott meg mióta világ a világ, hogy csak a saját elgondolásait követve alkothatott, mert nem kellett szembenéznie a mindennapi anyagi problémákkal. A megrendelők, a műkereskedők, a galériások ma is jelentősen befolyásolják a képzőművészeket. Ezért jutott arra az elhatározásra a Hetényegyházán élő Walter Gábor, térségünk egyik legjelesebb festőművésze, hogy nyit egy virágboltot Kecskemét belvárosában, ami egyben galériaként is működik. Néhány napja csokrok és festmények színekben pompázó látványa, sajátos hangulata fogadja azokat a vásárlókat, akik betérve a Centrum Áruházba, a bejárat melletti, gyönyörű kis üzletre tekintenek.

 

- Azért vágtam bele ebbe az egészbe, mert azt tapasztaltam, hogy ma már tényleg elképesztő, ahogy a fővárosi galéria tulajdonosok többsége a magyar képzőművészeken élősködik. Először is meghatározzák, hogy milyen témájú alkotásokra vevők, azután amit megvásárolnak, azt négy-ötszörös áron adják tovább – árulta el lapunknak a neves festőművész.

- Ez azt jelenti, hogy itt sokkal olcsóbban megvásárolható egy-egy Walter-festmény, mert nem kell megfizetni a galériások óriási hasznát, felárát?

– Így van. De a döntésemben közrejátszott az is, hogy a virágok mindig kedvenc témái, szimbólumai voltak a festőknek. Engem is gyakran inspirálnak alkotásra. Ezért volt számomra kézenfekvő, hogy ha üzleti vállalkozásba kezdek, akkor virágboltot nyitok, gyakorlott szakembereket alkalmazva. Látható, hogy a remek belsőépítészeti megoldásoknak köszönhetően, olyan világítási rendszert sikerült itt kialakítani, amit bármelyik galéria megirigyelhetne.

- Milyen vásárlói érdeklődést mutatkozott az első hetekben?

- Sajnos a kivitelezési munkák kicsit elhúzódtak, hiszen egy kora tavaszi nyitás szerencsésebb lett volna a forgalom szempontjából, gondolok a nőnapra, az anyák napjára, a ballagásokra. De azt is tudomásul kell vennünk, hogy nem egy régi virágbolt helyén nyitottunk új ület, hanem ott, ahol sosem árultak ilyesmit. Vagyis még sok tennivalónk van annak érdekében, hogy minél többen megismerjék ezt a galériaként is funkcionáló virágboltot, megtapasztalva, hogy itt igen mérsékelt áron nagyon szép csokrokat, koszorúkat vásárolhatnak minden alkalomra.

- Kétségtelenül egyedi a kínálat, hiszen nincs másik virágüzlet Kecskeméten, ahol ilyen remek festményeket is árulnának. A kétféle kollekció inspirál új ötleteket?

- Most, a nyári hónapokban egy külső terasszal is kiegészül az üzletünk, ahol alkalmanként majd felállítom a festőállványt, tartva egy kis bemutatót a járókelőknek, hogyan készülnek a képeim. Ez egyébként nem ritka jelenség a Kecskeméthez hasonló kaliberű külföldi városokban. És talán jelzi majd azt is, hogy a jövőt illetően, én maradok továbbra a saját hivatásomnál, a festészetnél. Vagyis, ha leküzdöttük a kezdeti nehézségeket, kiváló virágkötőink, eladóink feladata lesz sikeresen működtetni ezt az üzletet.

- Csak a saját képeidnek kínálsz itt megvételi lehetőséget, vagy más művészek alkotásainak is?

- Most még csak találgatni lehet, a jövőt illetően. Ha minden flottul megy, ahogy megálmodtam, akkor a zománcművészek, keramikusok produkcióival szívesen bővíteném a kínálatunkat. Sőt minden más, művészi igényű ajándéktárgynak is helyet adhatunk üzletünkben. 

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés