Kezdőlap
EUR: 366.4200; USD: 307.1900; CHF: 330.5600
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Érseki Ferences Akadémia: Dr. Boros Emil, a Kiskunsági Nemzeti Park igazgatójának előadása a VÍZ VILÁGNAPJÁN

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__64/i__11063
Nagy érdeklődés kísérte a kecskeméti Érseki Ferences Akadémia márciusi konferenciáját, melyet a Teremtett Világ Csodái sorozatban rendeztek március 25.-én. A szervezők két kitűnő vendéget - előadót, szakértőt - hívtak meg a Kodály Intézet remek Barokk Dísztermébe: Dr. Boros Emilt, a Kiskunsági Nemzeti Park februárban kinevezett új igazgatóját valamint dr. Iványosi-Szabó Andrást, az intézmény alapítóját, egykori igazgatóját, a jeles kecskeméti lokálpatriótát.

  

Az est fő témája: a szikes tavak ökológiája volt. A remek szakember számos tudományos munkát publikált e témakörben, úgyhogy a hallgatóság színes, érdekes, igen gazdag tartalmakat hordozó vetített képes előadást élvezhetett/csodálhatott  végig. Legalább ennyire színes volt a kifejtés követő beszélgetés, ankét. Külön öröm volt, hogy olyan szakember vezette ezt a vitát, mint dr. Iványosi-Szabó András, aki geológusként, intézetvezetőként évtizedekig foglalkozott a szikes-tavak megmentésének kérdéseivel, vagy éppen a sós-területek (talaj)javításának problémájával. Emlékezetes szép este volt, amelyen sokat lehetett tanulni; de az élmény is megmarad: kiváló közösség az Akadémia. A tagjait a Szent Ferenc-i tanítás üzenete tartja össze (és lelkesíti): ezt a csodát, amelyet az Istentől kaptunk, amelyben a Teremtőnek is kedve tellett - ne pusztítsuk tovább! Őrizzük, védjük, és gyönyörködjünk csodáiban.  

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés