Kezdőlap
EUR: 353.7300; USD: 313.4200; CHF: 332.7900
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Kecskeméten folytatódott a Vidi jó sorozata

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__16/i__9719
Megerősítette vezető helyét a Videoton, amely a labdarúgó NB I 11. fordulójában 4–2-es győzelmet aratott a Kecskemét vendégeként. A KTE Némedi tizenegyesével még vezetett, de a fehérváriak – elsősorban André Alves remeklésének és duplájának köszönhetően – fordítottak.

Két olyan csapat találkozott egymással Kecskeméten, amely az utóbbi fordulókban megnyerte mérkőzéseit. Igaz, amíg a hazaiaknál ez két találkozóra szorítkozott, addig a Videotonnál öt győztes meccs volt a játékosok háta mögött.

Az első húsz percben komoly lehetőség egyik csapat előtt sem adódott, akkor viszont tizenegyeshez jutott a Kecskemét, amikor Tököli Attila került a földre a fehérvári tizenhatoson belül. Bede Ferenc nem valószínű, hogy fújt volna, de Butkai Zsolt asszisztens határozottan állást foglalt a kérdésben, így jöhetett a büntető. Az egykori fehérvári futballista, Némedi Norbert állt a labda mögé, és biztosan lőtt a léc alá (1–0).

Sokáig nem örülhettek a vezetésnek a kecskemétiek, hét perccel később ugyanis egyenlített a Videoton. Egy előreívelt labdát megszerezhetett volna Mladen Lambulics, ám ő inkább Ribánszki László kapusra várt, aki viszont későn jött. Ezt kihasználta André Alves, aki elpöccintette a kapus mellett a játékszert, és az a jobb kapufáról került a gólvonalon túlra (1–1). Itt talán hibázott Ribánszki, de hozzá kell tenni, hogy az első félidőben több nagy védést is bemutatott.

Szünetre döntetlennel vonultak a csapatok, de a második játékrész elején igencsak felpörögtek az események. A frissen beállt Polonkai Attila első labdaérintéséből remek passzt tálalt André Alves elé, aki megverte Lambulicsot, elhúzta Ribánszki mellett a labdát és a hálóba helyezett (1–2). Tomiszlav Szivics kettőt is cserélt, igaz Tököli lehozatalát a kényszer szülte.

Polonkai Attila a folytatásban is igazolta pályára küldésének jogosságát, gólpassza után maga is betalált: a 64. percben Sándor György passzát Elek Ákos átlépte, a cserejátékos pedig a balösszekötő helyéről a háló közepébe lőtt (1–3).

Ezzel még nem volt vége. A 71. percben Sándor előreívelését nagyon csúnyán elvétette Lambulics, Nemanja Nikolics Alveshez tolta a labdát, akinek lövését Ribánszki középre ütötte. A kipattanót ezúttal sem tudta megszerezni Lambulics, így Nemanja Nikolics hét méterről a hálóba emelt (1–4).

Végleg eldőlt a meccs, de a KTE erejéből a szépítésre még tellett: a Némedihez hasonlóan exfehérvári, Csordás Csaba volt szemfüles és lőtt közelről a hálóba (2–4).

A két csapat a legutóbbi kecskeméti bajnokijuk után (amelyen a Videoton 6–3-ra nyert), újra gólgazdag összecsapást vívott, a fehérváriak megerősítették vezető helyüket.

Kecskeméti TE-ERECO – Videoton FC 2-4 (1-1)
Széktói Stadion, 4000 néző. Vezeti: Bede F. (Butkai Zs., Medovarszki J.)
KTE: Ribánszki – Némedi, Gyagya, Lambulics, Mohl – Csukics, Ebala – Bori, Foxi (Szavics, 63.), Bertus (Csordás, 49.) – Tököli (Litsingi, 54.). Vezetőedző: Tomislav Sivic
Videoton: Bozovic – Lázár, Vaskó, Lipták, Andics – Elek, Sándor Gy. (Szakály, 80.), Farkas B. – Gosztonyi (Nikolic, 63.), Alves, Djordjic (Polonkai, a szünetben). Vezetőedző: Mezey György
Gólszerzők: Némedi (20. - 11-esből), Alves (27., 46.), Polonkai (61.), Nikolic (71.), Csordás (74.)
Sárga lap: Gyagya (53.), Szavics (66.)
 

www.nso.hu

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés