Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 25. 07:59 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában 1 súlyos sérüléses, 2 könnyű sérüléses, valamint 3 anyagi káros baleset történt. Ittas járművezetés miatt 2 vezetői engedély került bevonásra.

Szerdán délután betörtek egy kecskeméti lakóházba, és onnan arany ékszereket, valamint egy GPS készüléket loptak el 485.000,-Ft. értékben, a rongálási kár kb. 40.000,-Ft.

 

A bajai rendőrök keresik azokat a trükkös tolvajokat, akik tegnap délután egy 87 éves tataházi néni lakásánál magukat polgárőröknek kiadva megjelentek, majd figyelmét elterelve a szobájából elloptak 570.000,-Ft. készpénzt.  

Szerdára virradóra kibontották a kerítését egy Kiskunhalason lévő telephelynek, és onnan 3 db. kábeldobot a rajta levő kábelekkel együtt elvitt a tolvaj, a kár kb. 960.000,-Ft.

A Kefag Zrt. erdésze tett feljelentést, mert november 01. és a tegnapi nap közötti időben a Kiskunmajsa, Kígyóspusztai területen lévő erdőből kivágott és ellopott valaki 50 m3. akác és nyárfát. Az okozott kár kb. 700.000,-Ft.    

Kiskőrösi kollegáink őrizetbe vettek egy 28 éves izsáki férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy augusztus 25-én a nappali órákban betört egy izsáki lakóházba, és onnan ruhaneműket, valamint egy lemezkazettát lopott el, melyben 3 millió értékű névre szóló takarékbetétkönyv volt. A bűncselekménnyel okozott kár 97.000,-Ft., a rongálási kár kb. 20.000,-Ft.  

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett kísérletének elkövetése miatt őrizetbe vett egy 56 éves kunszentmiklósi férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy kedden a délutáni órákban egy kunszentmiklósi tanyában (sértett tanyája), ittas állapotban bántalmazta a vele együtt lakó eltartottját, egy 76 éves nénit, aki ennek következtében könnyű sérülést szenvedett. Szerdán ismételten bántalmazni akarta a nénit, aki a bántalmazás elöl a szomszédba menekült.     

Eljárás indult 3 koszovói, 2 algériai, 2 tunéziai és 1 ismeretlen állampolgárságú határsértővel szemben, akik tegnap tiltott határátlépést követtek el. A külföldiek jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért előállításra kerültek a kirendeltségre. A Kiskunhalasi Őrzött Szálláson kerültek elhelyezésre.

Kövessen minket a Facebookon is!